Co van der Laarse en Johan Dekker hadden de eer om de 1e paal te slaan.
Co van der Laarse en Johan Dekker hadden de eer om de 1e paal te slaan. Aangeleverd

Eerst paal voor (ver)nieuw(d) sportpark in Rijsenhout

15 april 2024 om 12:54 Nieuwbouw

RIJSENHOUT Onder grote belangstelling van dorpsgenoten, leden en sponsoren is donderdag 4 april de eerste paal geslagen voor het gezamenlijk clubgebouw van Stichting Sportpark Rijsenhout (SSR). Het clubgebouw biedt straks onderdak aan voetbalvereniging SCW, tennisvereniging Rijsenhout en ijsclub De Blauwe Beugel. Naast het clubgebouw worden met het project 2 padelbanen en een combibaan (skeeleren/schaatsen) aangelegd. Deze worden binnenkort opgeleverd en officieel geopend. Bij het slaan van de 1e paal werd een hardhouten paal gebruikt die symbool staat voor de ‘volhardende’ inzet van alle betrokkenen voor dit grootse project.

“Het hoger liggende doel is de leefbaarheid van het dorp een positieve impuls te geven”, stipt Peter van Veen, voorzitter van SSR, in zijn toespraak tijdens festiviteiten aan. “Door de krachten van de 3 verenigingen te bundelen, zorgen we dat sporten in Rijsenhout in de toekomst mogelijk blijft en we bouwen aan een mooie toekomst voor het dorp.”

VOLHARDING

De voorzitter van SSR benadrukt verder dat dit unieke project als dorp mogelijk is gemaakt door de volhardende en gezamenlijke inspanningen van de inwoners, leden, vrijwilligers en sponsoren. “We doen dit samen! Het project kent een lange historie die teruggaat tot 2016 en waarbij de officiële aanvraag bij Stichting Leefomgeving Schiphol eind 2017 is ingediend.”

Een bijzonder dankwoord wordt uitgesproken richting de Stichting Leefomgeving Schiphol. “Dit project is niet vanzelf gegaan en kende nogal wat obstakels en tegenvallers. SLS is hierin een zeer betrouwbare partner gebleken door wiens support en substantiële (ophoging van de financiële) bijdrage het project ondanks alles gerealiseerd kan worden.”

SPONSORING NODIG

Weliswaar is al een belangrijk deel van de middelen en eigen bijdragen gefinancierd, maar moet nog het substantiële bedrag van 150.000 euro gefinancierd worden. “Daarom wordt een oproep gedaan hierbij te helpen door te sponsoren en anderen aan te moedigen dat ook te doen. Als ieder ook hierin nog een steen(tje) bijdraagt, maken we dit project samen waar. Hiervoor is ook crowdfunding opgezet.”

PAAL SLAAN

Co van der Laarse en Johan Dekker hadden de eer om de 1e paal te slaan. Zij zijn beide Stichting Leefbaarheid Rijsenhout 2030 die door een gift en renteloze lening een behoorlijke bijdrage leveren aan het nieuwe clubgebouw. 

Ook symbolisch is het aantal van 90 heipalen. Iedere paal staat voor de duur van een maand die het project ongeveer gekost heeft. Onder groot applaus slaan beide heren de 1e paal en wordt het officiële gedeelte afgesloten, waarna dit historische moment onder het genot van een hapje en een drankje gevierd wordt in de tijdelijk gezamenlijke kantine.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie