Birgit en Britta Suidgeest met hun team wagen de uitbreiding naar Hoofddorp.
Birgit en Britta Suidgeest met hun team wagen de uitbreiding naar Hoofddorp. Trudy Witteman

Zussen Birgit en Britta gaan ook in Hoofddorp broodjes bieden

30 november 2020 om 19:36 Overig

HOOFDDORP “Welkom in de huiskamer van NS-station Hoofddorp”. Met enige trots kondigen de zussen Birgit en Britta Suidgeest de opening aan van B&B Broodjes Boetiek. De lekkerste winkel van het openbaar vervoer-knooppunt ging 1 december open.

De een noemt het een grote gok, de beide zussen spreken liever van ‘een mooie uitdaging’. Ze weten waar ze aan beginnen. Zeven jaar inmiddels runnen ze de lekkerste winkel op het NS-station van Nieuw-Vennep en daar is nu het station van Hoofddorp bijgekomen. “We zijn nog jong en flexibel en gaan de uitdaging graag aan”, klinkt het vol zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen. Daar moet je over beschikken wanneer je in deze onzekere coronatijd een nieuwe zaak opent. Evenals over wat geluk en toen juist die factor Britta en Birgit toe lachte viel alles op z’n plaats. “Op het station van Hoofddorp onze tweede zaak. Dat willen al twee jaar. Tot onze spijt ging de NS destijds met een andere partij in zee. Toen die ondernemer ermee stopte kwam er een nieuwe kans. Die hebben we met vier handen aangepakt. Wetende dat deze mogelijkheid zich nooit meer voor zou doen”, kijken de beide ondernemers terug.

LOKAAL Natuurlijk merken ook zij dat het aantal trein- en busreizigers drastisch is teruggelopen. “Maar het aantal passagiers ligt in Hoofddorp nog altijd hoger dan in Nieuw-Vennep en de goede afspraken die we met de NS hebben kunnen maken geven ons veel vertrouwen.” Birgit en Britta blijven zich bezighouden met de zaak in Nieuw-Vennep, hun broer Sjors wordt het gezicht van de lekkerste winkel op het station van Hoofddorp. Samen met Patrick, Moniek, Toos, Guus, Lotte en Alwin. De broodjeszaak met altijd vers gezette koffie, maakt royaal belegde broodjes met (h)eerlijk beleg van de lokale leveranciers Vleeschhouwerij De Scharrelaer, bakkerij Van Leeuwen, kaasboerderij Van Wees en visspecialist Marc Bokhorst. De soepen komen van Soepboerinneke. Behalve warme en koude broodjes – met nieuw in het assortiment luxe desembroodjes - zijn onder meer sapjes, zuivel, frisdrank, ijsjes en snoep verkrijgbaar.

Lag aanvankelijk in Nieuw-Vennep de focus op de reiziger en kwam de bezorgservice er later bij, in Hoofddorp is de start precies omgekeerd, leggen de zussen uit. “In Hoofddorp wordt het bezorgen aan huis of bedrijf direct heel belangrijk en hopen we dat na de smakelijke kennismaking de mensen de weg naar onze huiskamer op het station weten te vinden. Naast de fysieke winkel hebben we veel aandacht besteed aan de online winkel. Onze website broodjesboetiek.nl is totaal vernieuwd waardoor bestellen nóg gebruiksvriendelijker is geworden.” Voor wie een (verrassings)ontbijt of lunch wil laten bezorgen is bij B&B Broodjes Boetiek eveneens aan het juiste adres.

B&B Broodjes Boetiek is gevestigd op de taxistandplaats en de afhaalplek van reizigers aan de voorzijde van het station, precies naast de kiosk. De lekkerste winkel is van maandag tot en vrijdag open van 6 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 14 uur. Telefonisch bereikbaar via (023) 2100 333.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie