Van de Meeberg: ‘ Het is nooit een geheim geweest dat ik bij Provinciale en landelijke verkiezingen op D66 stem.’
Van de Meeberg: ‘ Het is nooit een geheim geweest dat ik bij Provinciale en landelijke verkiezingen op D66 stem.’ vincent wammes

Logische overstap Van de Meeberg van HAP naar D66

28 september 2020 om 15:10 Politiek

HOOFDDORP Sophie van de Meeberg, ex HAP, maakt per 1 oktober een transfer naar D66 . Daarmee wordt het aantal raadsleden uitgebreid van drie naar vier zetels.

Het plotselinge gedwongen vertrek van Sophie als fractievoorzitter bij de lokale partij HAP heeft ertoe geleid dat er de afgelopen weken verkennende gesprekken zijn gevoerd om te kijken of er wederzijds vertrouwen was om deel uit te maken van de fractie van D66.

Fractievoorzitter Gerdien Knikker: “Ik ben blij dat Sophie zich bij ons aansluit en deze raadsperiode zich vol inzet om de plannen en ideeën van D66 te realiseren. Haar eigen visie en ideeën, zoals op het gebied van gelijke kansen en de uitdagingen van de energietransitie in onze gemeente, passen goed bij D66. Sophie heeft als volksvertegenwoordiger de afgelopen jaren al laten zien dat ze een goede politieke antenne heeft en zet zich altijd in om de beste resultaten voor onze inwoners, ondernemers en organisaties te realiseren. Met haar komst wordt onze fractie uitgebreid met een energieke en doortastende collega.”

Sophie: “Zeker in deze tijd moet het gaan over politieke inhoud. Als de aandacht vooral gaat naar onderlinge verhoudingen, mis je de essentie. Met aansluiting bij D66 kan ik weer echt politiek bedrijven en me inzetten daar waar je als raadslid het verschil kunt maken: voor onze inwoners en ondernemers.”

”Met het behalen van 453 voorkeurstemmen bij de verkiezingen in november 2018, heb ik ruim mijn plek verdiend in deze gemeenteraad en voel ik me verantwoordelijk jegens de mensen die mij hun vertrouwen hebben geschonken.“

”Het is nooit een geheim geweest dat ik bij Provinciale en landelijke verkiezingen op D66 stem. Als het gaat over de lokale uitwerking van politieke ideologie, kan ik mij goed vinden in de manier waarop dat nu in Haarlemmermeer gebeurt. Het is verfrissend om me welkom te voelen en ik kijk enorm uit naar een energieke en prettige samenwerking met deze fractie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie