Afbeelding
Politie

Zeer grote brand in tuincentrum Lisse

8 februari 2021 om 13:54 Brand

LISSE In Lisse is een brand uitgebroken in een tuincentrum aan de Heereweg. Volgens de brandweer gaat het om een zeer grote, uitslaande brand. Er zijn daarom extra veel brandweereenheden ter plaatse.

Bij de brand komt veel rook vrij en er zijn explosies te horen van gasflessen. “Kom niet hierheen, blijf uit de rook, sluit ramen en deuren”, waarschuwt de brandweer. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Er is niemand meer aanwezig in het tuincentrum, alle 30 tot 40 werklui konden het pand op tijd verlaten. 

Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond toen er bij een explosie van een gasfles een brokstuk tegen zijn hoofd aankwam. De brandweerman is nagekeken en weggebracht met de ambulance. Volgens een woordvoerder van de brandweer Hollands Midden "lijkt het er goed uit te zien". Later werd bekend dat ook een tweede brandweerman gewond is geraakt.

De Heereweg is ter hoogte van huisnummer 350 afgesloten voor al het verkeer om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het tuincentrum (voorheen Overvecht) is kortgeleden overgenomen door Intratuin Voorschoten en werd op dit moment verbouwd. De opening stond gepland voor maart dit jaar.

De brandweer beschouwt het pand als verloren, dat meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden op haar website. Daar is ook te lezen dat er in Lisse is een NL-Alert verstuurd is voor het gebied rond de Engel. Het verzendgebied van een NL-Alert is altijd onnauwkeurig, dus het kan zijn dat mensen het op grotere afstand ook ontvangen. 

Update: De brand is ontstaan na laswerkzaamheden aan het dak.

Een filmpje van de brand:

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie