Afbeelding
Politie.nl

Voortvluchtige overvaller diamantroof Schiphol opgepakt op Ibiza

7 februari 2024 om 11:04 Misdaad

HAARLEMMERMEER Op Ibiza is dinsdag Errol H.V. opgepakt. De 59-jarige man werd in december 2021 in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 9,5 jaar voor de grote diamantroof op Schiphol, maar was lange tijd voortvluchtig. Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving van De Telegraaf dat hij op verzoek van de Nederlandse autoriteiten is gearresteerd en dat Nederland om zijn overlevering vraagt.

Bij de spraakmakende roof in 2005 werd voor bijna 73 miljoen dollar aan diamanten buitgemaakt, waarvan de daders in de buurt van Schiphol een deel ter waarde van zo’n 30 miljoen dollar achterlieten. De rest van de edelstenen is nooit teruggevonden. De overval geldt als een van de omvangrijkste uit de Nederlandse geschiedenis en deed mede veel stof opwaaien, doordat de overvallers hun slag sloegen op een vrachtplatform op de luchthaven dat zwaar beveiligd hoorde te zijn.

Pas twaalf jaar later pakte de politie verdachten op, na onder meer een langdurige undercoveroperatie. De rechtbank veroordeelde de verdachten in januari 2019 tot jarenlange gevangenisstraffen. H.V. was de bestuurder van de geldtransportwagen waarmee de roof werd uitgevoerd. Hij ging met anderen in hoger beroep. Het hof schorste zijn voorarrest in maart 2020, waarna hij op de vlucht sloeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie