Afbeelding
Archief

Strafbare pillen gevonden tijdens integrale controle in Zwanenburg

14 februari 2024 om 15:59 Misdaad

ZWANENBURG Bij een pand aan de Venenweg zijn 1000 strafbare pillen en een flink aantal liter precursoren aangetroffen. Precursoren worden gebruikt als grondstof voor harddrugs. De pillen worden vernietigd door de politie.

De pillen kwamen aan het licht bij een integrale controle. De gemeente heeft samen met politie, arbeidsinspectie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ONZKG) en de douane 20 bedrijven bezocht die in het pand aan de Venenweg zijn gevestigd. Bij de meeste bedrijven was alles in orde.

CRIMINELEN

Met grote regelmaat worden integrale controles uitgevoerd. “Criminelen brengen onschuldige burgers in gevaar”, aldus burgemeester Marianne Schuurmans . “Dat kan variëren van intimidatie, afpersing en bedreiging, tot drugslaboratoria in woonwijken en dumpingen van gevaarlijk drugsafval. Ik kan én wil dat niet tolereren. Onze inwoners moeten hier veilig kunnen wonen en ondernemen. We blijven dan ook doorgaan met deze controles. Ik ben overigens blij dat we bij onze controles ook veel bonafide bedrijven aantreffen.”

MELD MISDAAD

Drugsproductie is levensgevaarlijk. Chemische stoffen en giftige gassen kunnen brand en ontploffing veroorzaken en vervuilen leiding- en grondwater. Bovendien trekt drugsproductie criminaliteit aan, zoals geweld, afpersing en bedreigingen. Dit zorgt voor een onveilige omgeving.

Voor het opsporen van drugslabs is de hulp van inwoners en ondernemers van groot belang. Je kunt een signaal van een drugsproductielocatie of een vermoeden daarvan melden bij de politie. De politie zal jouw melding verder onderzoeken en indien nodig optreden. Als je liever anoniem wilt melden, kan dit via Meld Misdaad Anoniem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie