Een beeld uit Overbos - Kagia. Volgens burgemeester Schuurmans is niet gebleken dat er bij voetbalclubs in Haarlemmermeer sprake is van ondermijnende criminaliteit.
Een beeld uit Overbos - Kagia. Volgens burgemeester Schuurmans is niet gebleken dat er bij voetbalclubs in Haarlemmermeer sprake is van ondermijnende criminaliteit. Jan Aukus

'Voetbalclubs Haarlemmermeer vrij van ondermijnende criminaliteit'

Misdaad

HAARLEMMERMEER Burgemeester Marianne Schuurmans gaat onderzoeken of er op korte termijn een meldpunt kan komen voor gevallen van ondermijnende criminaliteit. De burgemeester zei dat donderdag tijdens de raadsvergadering in antwoord op vragen van D66-raadslid Charlotte van der Meij.

Het raadslid stelde de mondelinge vragen naar aanleiding van een recent onderzoek van RTL onder amateurvoetbalclubs in Nederland. Uit dat onderzoek is gebleken dat er bij 70 van de bijna 370 meewerkende verenigingen sprake is van ondermijnende criminaliteit. Van der Meij wilde weten of dat mogelijk ook in Haarlemmermeer het geval is en of er mogelijk een meldpunt kan komen.

Volgens burgemeester Schuurmans is niet gebleken dat er bij voetbalclubs in Haarlemmermeer sprake is van ondermijnende criminaliteit. Schuurmans zei dat bij naburige gemeenten wel het geval is. De burgemeester zei blij te zijn met de vraag van het raadslid. Ze was erg te spreken over het idee om een meldpunt op te zetten, maar wil het dan breder trekken dan alleen het amateurvoetbal. Schuurmans wil nu samen met sportwethouder Mieke Booij een brief sturen naar alle sportverenigingen om hen op het komende meldpunt te wijzen.

advertentie
advertentie