Afbeelding
Ton Dijkstra

Twee mannen aangehouden op Schiphol voor cocaïnesmokkel

Misdaad

SCHIPHOL Het Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 14 januari twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Rechercheurs van het team kwamen de mannen op het spoor nadat de douane in april 2019 een partij cocaïne had aangetroffen in vracht afkomstig uit Zuid-Amerika. Na controle bleek het om 102 kilo cocaïne te gaan, verstopt in dozen.

In het onderzoek dat volgde kwamen de mannen, twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol, in beeld. Nadat het tweetal dinsdag is aangehouden zijn doorzoekingen in hun woningen uitgevoerd. Hierbij zijn onder meer twee voertuigen en een groot aantal luxe goederen, waaronder tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel in beslag genomen.

De 39-jarige verdachte uit Almere en 53-jarige verdachte uit Lelystad zijn donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De mannen blijven langer vastzitten voor verder onderzoek.

Het onderzoek van het Cargo Harc-team Schiphol wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Koninklijke Marechaussee, Douane, FIOD, gemeente Haarlemmermeer, Openbaar Ministerie, KLM en Schiphol werken samen om ondermijnende criminaliteit en misstanden op luchthaven Schiphol aan te pakken. "Een veilige en integere luchthaven is voor ons allemaal van groot belang", aldus de Koninklijke Marechaussee in een Facebookbericht. 

advertentie
advertentie