Afbeelding
Politie.nl

Politie waarschuwt opnieuw voor babbeltrucs

Misdaad

REGIO Diefstallen door ‘babbeltrucs’ blijven hardnekkig plaatsvinden. Onbekenden komen aan de deur, bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Of zij leveren een pakketje af en vragen om klein bedrag te pinnen, waarna zij de bankpas proberen om te wisselen. Er wordt al langer voor gewaarschuwd, maar het gebeurd nog steeds, aldus de politie in regio Kennemerland.

De gevolgen zijn dat er geld van uw bankrekening wordt afgehaald, of als ze in de woning komen stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen. "De daders van dit soort criminaliteit kunnen zich bijvoorbeeld ook voordoen als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Denk niet dat het u niet kan overkomen, want de dieven zijn helaas zeer behendig met hun smoezen", aldus de politie.

De politie is zeer alert op deze vorm van diefstal. Op de website van de politie is meer te lezen over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt. In deze link staan ook verwijzingen naar preventievideo’s.


advertentie