Afbeelding
Politie.nl

Man doodgeschoten in drukbezocht park De Oeverlanden

Misdaad

AMSTERDAM Een 24-jarige man is zaterdag overleden nadat hij eerder op de middag ernstig gewond was geraakt door een kogel. Het schietincident was op een drukbezocht Amsterdams strandje in park De Oeverlanden in Nieuwe Meer. Er werd rond 16.25 uur geschoten, de schutter is nog voortvluchtig, aldus de politie. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht maar overleed daar even later aan zijn verwondingen.

Op het moment van het schietincident was het druk bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad. "Om helderheid over de toedracht te krijgen", zo vraagt de politie, wil de recherche graag in contact komen met mensen die daar voorafgaand of tijdens het incident aanwezig waren en met wie nog niet is gesproken of van wie nog geen contactgegevens zijn genoteerd. Ook zoekt de politie beeldmateriaal, zoals bijvoorbeeld selfies of filmpjes.

De politie heeft een signalement van de schutter verspreid: hij is tussen de 20 en 30 jaar, heeft zwarte krullen en een sikje. Hij heeft een mager postuur en draagt een zonnebril en een hoed, een blauwe zwembroek en heeft een tasje om. Wat de aanleiding voor het schieten is geweest, is onduidelijk.

Het park en het strandje liggen aan de Nieuwe Meer in de buurt van het Amsterdamse Bos en Badhoevedorp.

advertentie