Afbeelding
NieuwsFoto

Klap voor criminelen in bedrijfspanden Noordmeerstraat

19 november 2020 om 17:09 Misdaad

HOOFDDORP  Vier illegale woningen, spookbedrijven, overtreding van de drank en- horecasector en een vordering van 70.000 euro naar aanleiding van een belastingschuld. Dat was donderdag de score van een grote controle in een aantal bedrijfspanden aan de Noordermeerstraat.  Er is één persoon aangehouden.

De gemeente en politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaal, Belastingdienst en netbeheerder Liander vielen binnen naar aanleiding van criminele activiteiten in het gebied, waar twee weken geleden na een brand een hennepkwekerij werd aangetroffen. Dit pand wordt drie maanden gesloten.

Bij de controle werd  gekeken naar schijnconstructies om crimineel vermogen wit te wassen, drugscriminaliteit, veiligheidsproblemen en gezondheidsrisico’s.  

Burgemeester Marianne Schuurmans: “Het kan niet zo zijn dat iemand die op een legale manier zijn geld verdient en daar belasting over betaalt, moet zien hoe een ander die alle regels aan z’n laars lapt, met alle risico’s voor omwonenden en het milieu, daar fors geld aan verdient en er ook nog eens mee wegkomt. Integrale controles zijn intensief, maar werpen hun vruchten af.“

Het gaat om ondermijning, wat betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen. Zo wordt de onaantastbaarheid van criminelen doorbroken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie