Afbeelding
Politie.nl

Ook inval in Hoofddorp bij onderzoek grootschalige cokehandel

2 december 2020 om 11:58 Misdaad

HOOFDDORP De politie heeft maandag 23 en dinsdag 24 november invallen en doorzoekingen gedaan in 23 huizen, 2 bedrijfspanden en 3 bankkluizen in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Barendrecht, Hoofddorp en Rotterdam. De recherche trof daarbij 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, 16 voertuigen, 1 boot, luxe kleding, horloges en sieraden aan en heeft de goederen en het geld in beslag genomen. In totaal werden 11 verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij handel en grootschalige invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam.  

De actie was het resultaat van intensief en gezamenlijk recherchewerk en onderzoeken van de eenheden Rotterdam, Noord-Holland en Amsterdam. Deze onderzoeken leidden vorige week tot de gezamenlijke actie. Het Amsterdamse onderzoek werd gestart na het aantreffen van 4.200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen op 22 april 2020. Bij deze actie hield de politie 14 verdachten aan, grotendeels afkomstig uit Amsterdam Zuidoost. 

UITGEBREID ONDERZOEK Naar aanleiding van deze vondst werden diverse personen en bedrijven uitgebreid onder de loep genomen. Amsterdamse en Rotterdamse netwerken van opdrachtgevers en mensen die de benodigde faciliteiten leveren, uitvoerig in kaart gebracht. Zo bleek uit het Amsterdamse onderzoek dat een autoverhuurbedrijf in Barendrecht mogelijk een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van drugs, zoals het leveren van stashlocaties die criminelen als opslagruimte gebruiken en transportmiddelen met verborgen ruimtes. Ook in Rotterdam startten rechercheurs van de Zeehavenpolitie een onderzoek naar een mogelijk corrupte medewerker van een rederij, die ook een faciliterende rol zou hebben gespeeld bij de invoer van de partij drugs in België.

De leeftijden van de aangehouden verdachten lopen uiteen van 20 tot 33 jaar. Zij zaten tot vrijdag 27 november in volledige beperking. Gedurende de onderzoeken bleek dat de verdachten konden worden gerekend tot één groep, waarbij elk een afzonderlijk rol bekleedde. Het Openbaar Ministerie besloot de onderzoeken samen te voegen in één dossier, onder verantwoordelijkheid van de parketten Amsterdam en Noord-Holland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie