Afbeelding
Archief

Vier aanhoudingen bij vondst 125 kilo cocaïne in Cruquius

Misdaad

CRUQUIUS In een bedrijfsloods in Cruquius heeft de politie 125 kilogram cocaïne aangetroffen. Vier mensen zijn in het pand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel.

Agenten troffen maandag 8 maart 125 kilopakketten cocaïne aan in de loods, meldde het Openbaar Ministerie woensdag. Verder stonden er ook vier pallets vol met bevroren kippenpootjes, waarschijnlijk bedoeld om de coke tussen te verbergen. In het pand was geen vriesruimte aanwezig, wat er volgens het OM op wijst dat de goederen snel weer verplaatst zouden worden.

De vier verdachten zijn een 39-jarige Italiaan, een 62-jarige Utrechter en twee mannen van 28 en 59 jaar oud uit Amsterdam. Zij hebben twee weken in beperkingen vastgezeten. Dat is nu niet meer zo, maar ze zitten nog wel gevangen. Het OM denkt dat de vier verdachten betrokken zijn bij de internationale drugshandel, afgaand op de hoeveelheid cocaïne en de manier van handelen.

VERMOEDEN Op basis van informatie van het Team Criminele Inlichtingen is de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie, onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM), op 8 maart 2021 een onderzoek gestart. 

Het vermoeden rees dat de chauffeur van een vrachtwagencombinatie met Italiaans kenteken verdovende middelen zou ophalen in een bedrijfslocatie in Cruquius. Naar aanleiding van de waarnemingen bij die locatie is de politie het bedrijfspand binnengetreden. In en bij die bedrijfsruimte zijn de vier personen aangehouden.

COCAÏNE In de bedrijfsruimte trof de politie zeven big shoppers aan met daarin in totaal 125 pakketten. Daarin bleek 1 kilo cocaïne te zitten. De cocaïne is in beslag genomen. Op de hoeveelheid cocaïne, vier pallets bevroren kippenpootjes en wat bouwmaterialen na was het bedrijfspand leeg. Het pand had geen voorziening (koelcel) voor de opslag van diepvriesproducten. Op basis daarvan concludeert het OM dat het de bedoeling was dat de pallets met diepvriesproducten slechts korte tijd in dit pand zouden staan. Volgens het OM had de cocaïne tussen de lading kippenpootjes verborgen moeten worden.

INGRIJPEN Gelet op de omvang van de aangetroffen partij en de professionaliteit van het handelen van de verdachten, vermoedt het OM dat zij in aanmerkelijke mate betrokken zijn bij de (internationale) handel in verdovende middelen. Enkel door het ingrijpen van de politie is het handelen van deze verdachten beëindigd.

advertentie
advertentie