Afbeelding
Eric van Lieshout

‘En dan opeens begint de bejaarde man op mijn zoon in te slaan met een stok’

26 maart 2021 om 12:07 Misdaad

HOOFDDORP “Ik begrijp er nog steeds helemaal niks van”, begint de nog aangeslagen vader van een 14-jarige zoon. “Mijn zoon is donderdagmiddag rond 16.00 uur door een voorbij lopende oudere man met een stok meerdere keren geslagen.”

Drie vriendjes en een vriendinnetje reden donderdagmiddag van school nietsvermoedend naar huis. Al dollend en lekker banjerend op de fiets kwam er een stok tussen een van de spaken van de fietsen. Dat was even schrikken. Stilstaan de fiets op z’n kop gezet en de spaak maken. 

“En dan opeens komt er een bejaarde man van de andere kant van de straat aanlopen”, gaat de vader verder. “Zonder iets te zeggen rukt hij de stok uit de handen van mijn zoon en begint hem te slaan. Op zijn hoofd en zijn lichaam. Uit het niets! De andere jongens roepen nog naar die vent, ‘meneer er is helemaal niks aan de hand, we waren wat aan het dollen’.”

De oudere man heeft er geen aandacht voor en loopt weg. “Mijn zoon pakt vervolgens zijn telefoon om de politie te bellen. De man ziet dat en loopt weer terug. Pakt de telefoon uit de handen van mijn zoon en gooit die over de schutting van het naastgelegen perceel.”

De vader is nog zichtbaar aangeslagen als hij zijn verhaal doet. “Het toeval wilde dat ik enkele minuten later langsreed en dus zelf de politie kon bellen. Die waren er snel, er werd zelfs een politiehelikopter ingezet om de man op te sporen.”  

Nu een dag later komt de woede bij de vader. Hij heeft donderdag zo’n twee uur op het politiebureau gezeten en samen met zijn zoon hun verhaal gedaan. “Vannacht hebben we slecht geslapen. Mijn zoon is na thuiskomst naar zijn kamer gegaan. We zien dat hij is aangeslagen. Hij is ook boos, hij begrijpt er helemaal niks van.” 

Rond het incident dat plaatsvond op de rotonde van de IJweg met Altenburg zijn verschillende getuigen gehoord. “Een mevrouw heeft alles zien gebeuren en kan mogelijk een nog duidelijkere beschrijving van bejaarde man gegeven. Ik hoop dat mevrouw zich nog meldt bij de politie.”

Donderdagmiddag heeft de politie fors ingezet om de 70 jarige verdachte op te sporen. Helaas nog zonder resultaat, laat de politiewoordvoerder weten. Hij weet te vertellen dat het gaat om een 70 jarige man gekleed in een oranje jas/trui en spijkerbroek, grijs krullend haar en een fors postuur. Hij is weggelopen over de IJweg richting Nieuw-Vennep. Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken kunnen zich melden via 0900-8844.

“Omdat u te laf was om te blijven en bent gevlucht hebben wij aangifte gedaan en hopelijk is er iemand geweest die zich nog meldt die u heeft herkend of gevolgd. Of durft u nu ook stoer te zijn en meld u zichzelf bij de politie?”, roept de geëmotioneerde vader op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie