Afbeelding
Politie.nl

Verdachten afpersing in de wijk Floriande aangehouden

26 april 2021 om 12:03 Misdaad

HOOFDDORP De politie heeft op donderdag 22 april twee verdachten, twee broers van 17 en 15 jaar, aangehouden op twee adressen in Amsterdam. Het tweetal wordt ervan verdacht op zaterdag 17 april 18 jarige jongeman uit Heemstede te hebben bedreigd.

Deze 18 jarige stond zaterdag 17 april met een aantal vrienden en vriendinnen te chillen achter Studio 5 aan de Waddenweg toen er twee jongens en twee meisjes aan kwamen lopen.

Eén van de jongens begon een gesprek met het slachtoffer. Het gesprek leidde er uiteindelijk toe dat de jongen een mogelijk vuurwapen pakte en hiermee het slachtoffer bedreigde. Het slachtoffer moest de sleutels van zijn scooter afgeven. Vervolgens werd hij gesommeerd weg te lopen, wat hij ook deed. Bij het incident liep niemand lichamelijk letsel op.

Op donderdag 22 april werden twee verdachten aangehouden op twee adressen in Amsterdam. Het gaat om twee broers van 17 en 15 jaar. Op een adres in Hoofddorp werd een onderzoek ingesteld. Hier werd een wapen aangetroffen. Bij controle bleek het om een gasdrukwapen te gaan. De politie nam het wapen in beslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie