Afbeelding
Eric van Lieshout

Tien jaar cel geëist tegen 19-jarige Hoofddorper na doodschieten Miriondy

22 juni 2021 om 14:59 Misdaad

HOOFDDORP Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 19-jarige Hoofddorpse Lars V. Hij is verdachte van de dodelijke schietpartij aan de Opaallaan begin juli vorig jaar. Die dag werd de 19-jarige Miriondy Leuteria op de Hoofddorpse campus doodgeschoten. Volgens V. handelde hij uit noodweer bij een uit de hand gelopen ripdeal. Het zou gaan om driehonderd gram hasj.

Lars V. heeft bekend de 19-jarige Amsterdammer te hebben neergeschoten. De Hoofddorpse hasjhandelaar woonde aan de Opaallaan en dacht dat het latere slachtoffer tijdens een ripdeal op de bewuste 13 juli van het vorig jaar naar z’n wapen greep. Lars V. vreesde voor zijn leven en trok zelf een pistool met fatale gevolgen.

De aanklaagster laat weten dat Lars’ handelen disproportioneel is en ziet geen aanwijzing voor noodweer of noodweerexces. De officier van justitie zag wel aanwijzingen dat de groep van Leuteria de Hoofddorper van zijn driehonderd gram hasj wilde beroven.

Lars V. werd op 30 juli vorig jaar aangehouden en was op dat moment de vierde verdachte in de zaak. De rol van de rest van de aangehouden mannen wordt nog onderzocht.

De uitspraak van de rechtbank volgt over twee weken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie