Afbeelding
Redactie

Politie doet grote wapenvondst in Rijsenhout, vier aanhoudingen

Misdaad

RIJSENHOUT In een loods aan de Leimuiderdijk in Rijsenhout heeft de politie maandag een grote hoeveelheid wapens, waaronder automatische en zogeheten sniperwapens, en explosieven aangetroffen. Een aangrenzende loods bleek in gebruik te zijn als cocaïnewasserij. Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet, de wet Wapens en Munitie en witwassen, meldt de Amsterdamse politie.

De verdachten, 30, 35, 51 en 52 jaar oud uit Amsterdam, Diemen en Rijsenhout, zijn op dezelfde dag aangehouden. De rechter-commissaris heeft donderdag beslist dat de twee uit Amsterdam en de man uit Diemen nog zeker twee weken langer vast blijven zitten. Het voorarrest van de man uit Rijsenhout is geschorst. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De recherche kreeg drie van de verdachten al in november in beeld aan de hand van berichten van het platform Sky ECC, dat in maart 2021 offline is gehaald door de Nederlandse autoriteiten. De opsporingsdiensten kregen hierdoor toegang tot miljoenen versleutelde berichten van criminelen. Na uitgebreid onderzoek kwam de loods in beeld als mogelijke locatie waar een partij vuurwapens lag. Na de vondst van de naastgelegen cocaïnewasserij is de vierde verdachte, uit Rijsenhout, opgepakt. Op het terrein stond ook nog een auto, die vermoedelijk was gestolen.

De politie heeft de wapens en explosieven in beslag genomen en de wasserij, waar zeer veel chemicaliën en een aantal kilo’s cocaïne en amfetamine lagen, ontmanteld.

Redactie

Afbeelding
advertentie
advertentie