Afbeelding
Politie.nl

Wie herkent de overvallers van de woningoverval op de Havenpoort? (+ Video)

8 november 2022 om 17:16 Misdaad

NIEUW-VENNEP Drie mannen hebben onder bedreiging van een vuurwapen op zaterdagmiddag 22 oktober een gewapende woningoverval gepleegd op de Havenpoort in Nieuw-Vennep. Bij de overval zijn diverse goederen weggenomen. Hierbij werd de bewoner ook vastgebonden. De verdachten zijn vastgelegd op camerabeeld als zij met de buit wegvluchten. In Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond 8 november aandacht besteed aan deze zaak.


Omstreeks 13.45 uur werd er aangebeld bij de woning van de 46-jarige man. Hij heeft een bedrijf aan huis en is daarom ook niet verbaasd als hij drie onbekende mannen voor de deur ziet staan. De man begeleidt hen naar de bedrijfsruimte. Daar gaat het mis. Nadat hij de deur heeft geopend en zich omdraait naar de mannen, kijkt hij recht in de loop van het vuurwapen. Hij werd direct overmeesterd door de mannen. Ze raken verwikkeld in een worsteling. De man wordt daarna mishandeld. Zo wordt hij meerdere keren geslagen en hardhandig op de grond gewerkt. Een van de daders had een mes bij zich. 

Tekst gaat onder de foto verder.


Eric van Lieshout

Het slachtoffer wordt vervolgens vastgebonden. Terwijl het hij vastgebonden zit, wordt zijn woning doorzocht en stelen de overvallers diverse goederen waaronder Pokémonkaarten, contant geld en kleding. Na angstige minuten voor het slachtoffer vertrekken de overvallers via de achtertuin. De bewoner laten ze met onder andere hoofdletsel achter. Tijdens hun vlucht zijn ze vastgelegd op camera.

AANHOUDING Op 8 november is een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de gewapende overval. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt.  

OPSPORING VERZOCHT De recherche in Haarlem is nog op zoek naar twee verdachten. Dinsdagavond 8 november vraagt de politie aandacht voor deze zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht, 20.30 uur op NPO1.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie