Afbeelding
Politie

Politie pakt verdachte inbraak op na achtervolging op surfplank

5 december 2022 om 14:36 Misdaad

BADHOEVEDORP De politie heeft na een achtervolging op onder meer een surfplank een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden die na een inbraak in Badhoevedorp had geprobeerd om zwemmend te vluchten. De verdachte lag langere tijd in het water en werd daarom nadat hij was opgepakt voor controle naar het ziekenhuis gebracht, voordat hij naar een politiecel werd vervoerd.

De politie zette in de nacht van zondag op maandag na een melding van een inbraakpoging in Badhoevedorp de achtervolging in op een auto met daarin de Utrechter. Die liet bij de Akerdijk de auto achter en dook daarna in de Ringvaart om aan de politie te ontkomen.

Met nachtelijke temperaturen van rond het vriespunt besloot een agent niet zwemmend achter de man aan te gaan. Hij pakte een surfplank die naast een steiger lag en gebruikte die om de achtervolging voort te zetten en de Ringvaart over te steken.

De achtervolging ging daarna verder op het land, maar op de grens met Amsterdam sprong de verdachte opnieuw in het water. Politiemensen haalden de man vervolgens op de kant.

In het voertuig van de Utrechter vond de politie goederen die eerder die nacht uit een woning in Badhoevedorp waren gestolen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie