Lijnden - Een wielrenster is woensdagavond hard ten val gekomen nadat zij in botsing kwam met een andere fietser. Rond kwart voor zeven fietste de vrouw over het fietspad langs de Schipholweg - N232, toen voor haar plots twee toeristen met hun fiets stopte. De vrouw kon een van de toeristen, een man
Lijnden - Een wielrenster is woensdagavond hard ten val gekomen nadat zij in botsing kwam met een andere fietser. Rond kwart voor zeven fietste de vrouw over het fietspad langs de Schipholweg - N232, toen voor haar plots twee toeristen met hun fiets stopte. De vrouw kon een van de toeristen, een man Inter Visual Studio / Rowin van Diest

'Kruispunt Vijfhuizerweg voor fietsers levensgevaarlijk'

8 maart 2020 om 10:06 Ongeval

HAARLEMMERMEER Het kruispunt van de Driemerenweg (N205) en de Vijfhuizerweg is voor fietsers levensgevaarlijk. Als er straks een nieuw benzinestation staat wordt de situatie alleen nog maar gevaarlijker. Dat stelde mevrouw Rip donderdag als inspreekster tijdens de raadsvergadering.

De vrouw zei dat ze geregeld met kleinkinderen fietst op deze plek, maar dat ze de oversteek naar de andere kant van de weg levensgevaarlijk vindt. "Ik stond daar met knikkende knieën. Ik dacht echt dat ik zou worden geschept." Volgens de inspreekster heeft zij het gevaarlijke verkeerspunt geregeld aangekaart bij raadsleden, maar is er nog geen verbetering opgetreden.

Mevrouw Rip zei dat ze blij is dat de Vijfhuizerweg is opgeknapt. "Maar oh wee voor de fietsers. Het is er heel gezellig maar heel gevaarlijk."

Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer zei dat het bewuste kruispunt niet precies op haar netvlies te hebben. Zij zegde toe samen met ambtenaren ter plekke te gaan kijken. Dan zal ook mevrouw Rip worden uitgenodigd. Ook enkele raadsleden gaven aan te willen aanschuiven bij het gezelschap.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie