Afbeelding
Eigen Foto

Venneper onder invloed misdraagt zich tegenover politie in Haarlem

Overig

HAARLEM Er zijn sommige dingen die je maar beter niet kunt doen. Eén daarvan is je middelvinger opsteken naar de politie terwijl je onder invloed op een bromfiets rijdt.

Op donderdagmorgen, kort na middernacht zag de politie een bromfiets rijden op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem met daarop twee personen. In het voorbijgaan stak de bestuurder zijn middelvinger op naar de politiemensen. Dit was reden om de politieauto te keren en achter de bromfiets aan te gaan. Toen de bromfietser vanaf de Korte Margarethastraat de Lange Margarethastraat in wilde rijden verloor hij bijna de macht over het stuur en kwam tot stilstand. De bestuurder, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep, verklaarde net van een feestje te komen en aangeschoten te zijn.

K'WOORDEN De man moest een ademtest afleggen. Hieruit bleek dat hij inderdaad alcohol had gebruikt. Omdat ook het vermoeden van drugsgebruik bestond, moest de man ook een speekseltest afleggen. Dit lukte echter niet omdat de man zich recalcitrant begon te gedragen. Toen hij formeel werd aangehouden en mee moest naar het politiebureau, begon hij de politiemensen uit te schelden voor kankerlijers, kankerpolitie en andere 'k'woorden. Hij probeerde de agenten te slaan en spuugde naar hen. De man werd in de boeien geslagen en kreeg een spuugmasker op. Toen hij in de politieauto werd gezet, schopte hij tegen een portierraam, dat hierdoor verbrijzelde.

Van de verdachte is bloed afgenomen. Dit bloedmonster zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en/of drugs. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

advertentie
advertentie