Afbeelding
Eigen Foto

Brandbrief over politiesterkte Haarlemmermeer

17 februari 2020 om 13:47 Overig

HAARLEMMERMEER Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid krijgt een brief van de gemeenteraad van Haarlemmermeer, waarin de politiek haar zorgen uit over de afgenomen sterkte van het politiekorps in de polder. De raad heeft vorige week een motie over deze kwestie unaniem aangenomen.

De politiesterkte in Haarlemmermeer is afgenomen, omdat er agenten worden ingezet voor de bewaking van rechters, officieren van justitie en advocaten in het megaproces tegen topcrimineel Ridouan Taghi en zijn medeverdachten. De burgemeesters uit de regio hebben de minister er al eerder op gewezen dat het politiewerk in de gemeenten niet de dupe mag worden van de nieuwe beveiligingstaak.

Maar de gemeenteraad vindt die oproep niet voldoende. Daarom gaat er nu ook een signaal uit van de politiek in de polder om de sterkte weer op orde te brengen. Burgemeester Marianne Schuurmans omarmt de boodschap van de gemeenteraad.

Volgens de raad is het niet langer mogelijk om wijkagenten optimaal in te zetten. Er zou ook geen tijd en capaciteit zijn om preventieve acties op te zetten, terwijl het aantal woninginbraken en geweldsmisdrijven vorig jaar wel zijn gestegen.

De gemeenteraad maakt zich ook zorgen dat er geen verkeerscontroles meer kunnen worden uitgevoerd en dat er geen ruimte is om extra toezicht te houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie