Het HVC in Nieuw-Vennep.
Het HVC in Nieuw-Vennep. Google maps

Schoolbinnendringer geeft naam van mededader niet prijs

21 september 2020 om 15:40 Overig

NIEUW-VENNEP De opgepakte jongen  die vorige week woensdagmiddag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep binnendrong en een leerling en leraren bedreigde, geeft de identiteit van zijn compagnon niet prijs. “ We hebben nog geen tweede dader op kunnen pakken”, liet  een woordvoerder van de politie maandagmiddag weten. 

De schik in de school zat er flink in, en zal nog aanwezig zijn nu de tweede dader nog vrij rondloopt. In dergelijke zaken ‘verlinken’ geweldplegers elkaar zelden. De angst voor represailles is groot. Ze volharden in een stilzwijgen. Ondertussen is de pas 16-jarige dader al wel voorgeleid, maar in de rechtszaal heeft hij geen krimp gegeven. Voorlopig beschermt hij zijn maatje nog.

De twee drongen waarschijnlijk bewapend met een stroomstootwapen de school binnen op zoek naar een jongen waar ze een conflict mee hebben. Leraren schoten de bedreigde scholier verbaal te hulp. Ze zijn niet in gevecht gegaan met de binnendringers maar bleven op veilige afstand. Ook zij werden bedreigd. Toen de groep te groot werd zijn de twee gevlucht. De politie kon kort daarop een van de daders oppakken.

De betreffende leerling volgt voorlopig thuis onderwijs tot er meer duidelijk is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie