Afbeelding
Michiel Schaaij

Nachtelijk verbod voor vier recreatiegebieden rond Hoofddorp

24 september 2020 om 10:25 Overig

HOOFDDORP In recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas is het niet langer toegestaan om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn. Wie gepakt wordt, en ook geluidsapparatuur bij zich heeft loopt het risico die kwijt te zijn. Dit besluit is genomen om illegale feesten ’s nachts tegen te gaan.

Het is een beetje een gevoelskwestie voor de Boa’s die een kijkje komen nemen. Wie heeft wel en wie niet iets heeft te zoeken in de parken. Een stukje hardlopen of een wandelingetje maken met een hond mag wel. ‘Hangen’ of slenteren is niet toegestaan.  

“Afgelopen maanden zijn er diverse illegale feesten gehouden in recreatiegebieden in deze regio. Aanwezigen houden daar geen 1,5 meter afstand van elkaar en leven ook de hygiënemaatregelen niet na, zoals schoon sanitair. Deze feesten zijn dus onverantwoord. Het coronavirus kan zich er razendsnel verspreiden”, aldus Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland. 

“Het aantal positief geteste jongeren tussen de 19 en 29 jaar is relatief hoog en neemt steeds meer toe. Illegale feesten worden juist door deze groep jongeren bezocht. In het belang van de volksgezondheid moeten we dit tegengaan, vandaar ons besluit om de genoemde recreatiegebieden ’s nachts te sluiten.”

Op basis van de noodverordening is het mogelijk om gebieden aan te wijzen waar mensen niet mogen komen en om gebieden aan te wijzen waar mensen geen geluidsapparatuur bij zich mogen hebben. Uitzondering op het verbod geldt voor bestemmingsverkeer, passanten en personen die werkzaam zijn in de gebieden. Het gebiedsverbod geldt ook voor de toegangswegen naar de recreatiegebieden, onder de viaducten en overkappingen bij de A9 en A200.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie