Afbeelding
gemeente

Slechts vijf messen ingeleverd op politiebureau Hoofddorp

2 oktober 2020 om 12:00 Overig

HAARLEMMERMEER Burgemeester Marianne Schuurmans is trots op de vijf jongeren die op 26, 28 en 30 september hun mes hebben ingeleverd. “Zij hebben het aangedurfd om het politiebureau in te lopen en hun mes in te leveren. Natuurlijk had ik de hoop dat meer jongeren die stap zouden durven zetten. Maar we staan nog maar aan het begin van de campagne YouChoose. De komende periode gaan we nog flink van ons laten horen.”

De Haarlemmermeerse wapeninleverdagen hadden als doel het wapenbezit onder jongeren terug te dringen. Van te voren was niet echt een inschatting gemaakt van de opbrengst. Politiewoordvoerder Esther Ovink: “Deze actie was gericht op jongeren, en daarom anders dan vergelijkbare acties. We zijn redelijk tevreden, want elk mes dat wordt ingeleverd is er weer eentje minder op straat. Of de drempel te hoog was? Ik kan dat niet zeggen. Het gaat ons erom dat we met jongeren in gesprek komen over messen, en dat we duidelijk kunnen maken dat het niet normaal is om met een mes op zak de deur uit te gaan.”

Een gemeentewoordvoerder laat weten de score niet hoog te vinden. “Maar je moet niet vergeten dat het voor jongeren een enorme stap is om een politiebureau binnen te gaan en een mes in te leveren. En we zijn een maand geleden van start gegaan met deze campagne. Doel is een gedragsverandering en dat bereik je niet in een maand. YouChoose is dan ook zeker nog niet afgelopen. Er zouden de komende tijd nog een aantal activiteiten georganiseerd worden, maar die zijn helaas vanwege corona uitgesteld. Maar ze gaan zeker georganiseerd worden. En verder gaan we ook nadrukkelijk samenwerken met de scholen. Niet alleen vanwege wapens, maar ook om het drugsgebruik aan de orde te stellen.’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie