Afbeelding
Screenshot HackShield

Zestig kinderen werken via spel mee tegen cybercriminaliteit

8 oktober 2020 om 16:24 Overig

HAARLEMMERMEER Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit zocht de gemeente vanaf begin september Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zestig gaven gehoor aan de oproep en leren spelenderwijs via HackShield zichzelf en hun omgeving te wapenen tegen online gevaren.

Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot HackShield. Nu doen er 25 mee. Haarlemmermeer staat op de tiende plaats, zowel wat betreft het totaal aantal punten als het gemiddeld aantal punten per speler.

Het aantal van zestig spelers, oftewel ‘agents‘ valt een beetje tegen, voor de tweede deelnemende gemeente wat betreft inwonersaantal (Amsterdam doet niet mee). Koploper Zaanstad telt liefst 122 spelers en nummer twee Purmerend is goed voor 113. Haarlem staat derde en heeft 107 deelnemers. Maar ook Schagen, Zandvoort en Hoorn hebben meer spelers.

De beste Cyber Agents uit Haarlemmermeer worden 9 december gehuldigd door de politie en burgemeester. Gemeente Haarlemmermeer ziet hen namelijk als de helden van de toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie