Afbeelding
Eigen Foto

Nieuw uniform voor ambulancepersoneel Zuid-Kennemerland

19 januari 2021 om 11:28 Overig

ZUID-KENNEMERLAND Na ruim vijftien jaar trouwe dienst is het gedaan met het bekende gele uniform voor ambulancepersoneel. Medewerkers van Veiligheidsregio Kennemerland (VRK)  keken al lange tijd uit naar het nieuwe uniform, maar gisteren was het dan eindelijk zover en werd het nieuwe uniform in deze regio ingevoerd. Vanaf nu zijn alle chauffeurs en verpleegkundigen in Zuid-Kennemerland te bewonderen in hun nieuwe turquoise-kleurige uniform.

Het is belangrijk dat het ambulancepersoneel goed herkenbaar is en een duidelijke uitstraling heeft naar buiten toe, zo vindt de VRK. Ook duurzaamheid en de wensen van het personeel zijn meegenomen in het ontwerp, dat het welbekende geelgroene uniform vervangt. De reacties onder het personeel zijn dan ook louter positief, zo vertelt Bastiaan Frelink, teammanager ambulancezorg bij de GGD in Haarlem. “Iedereen is enthousiast dat ze eindelijk hun oude uniform vaarwel konden zeggen. Ze vinden het nieuwe uniform moderner, stoerder en het zit lekkerder.”

Het project om de hulpverleners in het nieuw te steken loopt sinds 2018 en de uitvoering ervan nadert nu bijna zijn voltooiing. De nieuwe kleding voor ambulancepersoneel werd sinds december 2019 door Ambulancezorg Nederland in fases verspreid onder de pakweg 5600 ambulancemedewerkers. Zuid-Kennemerland is één van de laatste regio’s  die de nieuwe kleding in gebruik gaat nemen.

De huidige ambulancekledinglijn is ruim 15 jaar oud. De kleding heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. Diverse andere sectoren, zoals EHBO-ers, evenementenhulpverleners en repatriëringsmedewerkers, dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. Daardoor werd de ambulancekleding minder onderscheidend en herkenbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie