De honderden demonstranten willen aandacht vragen voor de situatie in de Gazastrook.
De honderden demonstranten willen aandacht vragen voor de situatie in de Gazastrook. VLN Nieuws

Grote pro Palestina demonstratie op Schiphol Plaza

14 november 2023 om 19:15 Overig

SCHIPHOL Op Schiphol Plaza is een grote pro-Palestina demonstratie gaande. In de Stationshal van de luchthaven zitten honderden demonstranten op de grond. Ze proberen aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook. 

“Het conflict in het Midden-Oosten is heftig en complex”, laat burgemeester Mariannen Schuurman in reactie op de demonstratie weten. “Ook in Haarlemmermeer wordt deze oorlog gevoeld, want veel van onze inwoners hebben familie of geliefden óf in Israël óf in Gaza. Ik begrijp de emoties, het verdriet, de woede bij ieder van hen. Maar mijn oproep aan iedereen is om met elkaar in gesprek te blijven, om elkaars meningen, standpunten én verdriet te respecteren en om onze gemeenschap niet te laten verscheuren door haat en woede.”

Het recht om te demonstreren en het recht op vrije meningsuiting zijn een groot goed. De Schiphol-gezagsdriehoek (burgemeester Haarlemmermeer, Openbaar Ministerie, Koninklijke Marechaussee en Politie en Schiphol) heeft er dan ook alles aan gedaan om dit zo goed mogelijk te faciliteren. “Uiteraard voor zover dit mogelijk is in een veiligheidsrisicogebied als Schiphol, waar ook gekeken moet worden naar zichtlijnen, mogelijkheid voor evacuatie en de vele bewegingen van trein- en vliegtuigreizigers.”

“We hechten er bijzonder veel waarde aan dat mensen hun gevoelens kunnen uiten en we gaan ervan uit dat dit op een respectvolle manier gebeurt. Maar mocht er sprake zijn van strafbare uitingen en symbolen, dan zullen deze voorgelegd worden aan het OM.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie