VrijwilligersAcademie: Persberichten Schrijven

dinsdag 7 maart 2023 19:00 tot 21:30

Gehoord en gezien worden. Dat wil elke organisatie, zeker als er iets positiefs te melden is. Daarvoor heb je natuurlijk je eigen kanalen, zoals je website en sociale media. Maar extra fijn is het, als ook bekende en betrouwbare media binnen jouw doelgroep de informatie doorgeven. Denk aan aankondigingen over programma’s en activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.

Om de professionele journalistieke media te informeren stuur je ze een persbericht. Of het radiostation, de lokale krant of de televisiezender je input vervolgens ook oppikken en gebruiken, hangt van meerdere factoren af. Zo is nieuwswaardigheid heel belangrijk. Maar ook de kwaliteit van je informatie en de manier waarop je die informatie aanbiedt. Hoe doe je dat? Waar moet je aan denken? Welke spelregels en routines hanteren redacties?

In de workshop ‘Schrijven van pers- en nieuwsberichten’ krijg je van freelance journalist/tekstschrijver en praktijkdocent Henny Beijer de antwoorden. Je kijkt samen met medecursisten naar wat nieuws is, hoe nieuws ontstaat en wordt gemaakt, welke criteria redacties hanteren bij de selectie van nieuws en hoe journalisten aan hun informatie komen. Daarnaast bespreekt hij de structuur van persberichten en behandelt hij de wijze van verzenden en het aanbieden van bijpassende fotografie. Je schrijft in de workshop ook zelf een concept persbericht en krijgt daar bruikbare feedback op.

De workshop ‘Schrijven van persberichten’ wordt fysiek gegeven. De workshop beslaat twee avonden die elk circa 2,5 uur duren. Een thuiswerkopdracht maakt deel uit van de workshop.

Henny Beijer is al ruim 40 jaar werkzaam als (senior) communicatie-adviseur, journalist en tekstschrijver. Op deze vakgebieden heeft hij ook ruime ervaring als docent en praktijktrainer.

Let op deze training bestaat uit twee avonden: Dinsdag 7 en 21 maart. Door je aan te melden geef je je op voor beide avonden.

Tijd:19:00-21:30 uur

De locatie: Wijkcentrum de Amazone, Hoofddorp

Kosteloos voor vrijwilligers uit Haarlemmermeer 

Aanmelden: 

https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/cursusaanbod/3883 

De VrijwilligersAcademie is onderdeel van de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer. Hier kan je als vrijwilliger je vaardigheden verbeteren, veelal kosteloos, zodat je met nog meer kennis en kunde jouw vrijwilligerswerk kan doen. Naast live bijeenkomsten, zijn er ook online bijeenkomsten en e-learning.

Locatie