Koninklijke DC-3 Dakota 'Prinses Amalia'
Koninklijke DC-3 Dakota 'Prinses Amalia' DDA Classic Airlines

Koninklijke DC-3 Dakota gaat weer vliegen

19 maart 2019 om 00:00 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 13 april begint voor de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ het vliegseizoen met speciale vluchten over de bollenvelden rond de Keukenhof. 2019 wordt een bijzonder jaar voor onze PH-PBA. Niet alleen heeft deze dame de gedenkwaardige leeftijd van 75 jaar bereikt, ook neemt ze deel aan twee unieke herdenkingsevenementen. Allereerst bezoekt ze begin juni Duxford, Caen en Fassberg (Berlijn) in het kader van 75 jaar D-Day en 70 jaar herdenking van de luchtbrug met Berlijn. In september volgen verschillende rondvluchten voor 75 jaar Market Garden. Met de prominente rol die de DC-3 Dakota in WOII heeft gespeeld is het niet verwonderlijk dat de organisatie van deze evenementen onze Koninklijke DC-3 Dakota graag als gast verwelkomt.

Nieuw dit seizoen is dat we weer onder AOC (Air Operator Certificate) vliegen. Hiermee is vastgesteld dat DDA Classic Airlines als vrijwilligersorganisatie over voldoende beroepsbekwaamheid en organisatie beschikt om de veiligheid van haar activiteiten te garanderen. Heel belangrijk want dat betekent dat je geen donateur hoeft te zijn voor een rondvlucht met onze DC-3. En het is mogelijk om voor een dagtrip of weekend mee te vliegen naar andere luchthavens in Nederland en Duitsland.

Traditioneel begint het seizoen met rondvluchten over de bollenvelden rond de Keukenhof. Van 13 april tot en met 5 mei 2019 vertrekt onze Koninklijke PBA iedere zaterdag en zondag vanaf het Jet Center op Schiphol-Oost voor rondvluchten van 30 minuten over de bloeiende bollenvelden. Omdat er tegenwoordig ook schitterende bollenvelden in Flevoland zijn is er maandag 22 april, 2e Paasdag, een speciale rondvlucht vanaf Lelystad Airport over de bloemenpracht van Flevoland.

In mei en september bezoeken we Rotterdam, Maastricht en Groningen. Gedurende het hele vliegseizoen is het mogelijk om vanaf Schiphol-Oost of Lelystad Airport rondvluchten te maken, maar ook in Duitsland is onze ‘Prinses’ inmiddels een graag geziene gast. Vanaf 29 juni zet de Koninklijke DC-3 Dakota regelmatig koers naar onze oosterburen en bezoeken we Münster, Kassel, Weeze, Lübeck en Paderborn.

Zin om met onze Koninklijke DC-3 Dakota mee te vliegen? Je vindt alle informatie over ons vliegprogramma op www.dutchdakota.nl. Daar kun je ook gelijk reserveren voor een vlucht. Voor de D-Day rondvluchten en activiteiten vind je alle informatie op www.daksovernormandy.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie