kinderen in de optocht
kinderen in de optocht J. Alderen

Op stap met het Braambos

4 oktober 2019 om 19:20 Onderwijs Deel je nieuws

Wat was het een feest op het Braambos in Floriande tijdens de opening van de kinderboekenweek op 2 oktober die door de nieuwe directeur Johan Alderen werd geopend.

Nadat de regenboog was vertrokken ging om kwart voor negen op het meester Van Dijkplein de parade van start.

Hier kwamen allerlei voertuigen en andere transportmiddelen aan de kinderen en ouders voorbij. Het thema van de Kinderboekenweek is namelijk “ reizen met ..” .

De jongste kinderen gingen op reis in een heuse raket, heel ver de ruimte in. Daarna volgde een stoet van voertuigen- veel te veel om allemaal op te noemen.

Elke klas (en dat zijn er 18 !) had heel hard gewerkt om een voertuig te maken waarin het thema naar voren kwam en niet in de laatste plaats moest er iets van een boek in zijn verwerkt. En dat was uitstekend gelukt !

Er kwamen fietsjes voorbij met “zoem”, -de reizen met letters van groep 3-, wat grotere fietsen met Donald Duck, complete steps volgehangen met knuffels met het thema “Superjuffie” ( Superjuffie kan vliegen en helpt dieren in nood).

Aan één fiets kon je goed zien dat de kinderen door Nederland gingen reizen, het jongetje dat dit uitbeeldde ging als molen verkleed. Hij had wieken op zijn zijn hoofd ( hoe verzin je het) maar gelukkig heeft hij er geen klap van gekregen.

Verder waren er fietsen met luchtballonnen, “we gaan deze week met zijn allen de lucht in” u snapt het al “Reis om de wereld in 80 dagen” maar dan in een modernere versie.

Heel veel bekijks trok toch wel Pippi Langkous . Zij was gekomen op haar paard en stuurde deze keurig tussen alle kinderen en ouders door die stonden te glunderen bij al het plezier dat van deze parade afstraalde.

Kinderen in de optocht
Kinderenin de optocht
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie