Vennepse kerk
Vennepse kerk Piet Klaassen

Vennepers op TV

14 oktober 2019 om 22:02 Religie Deel je nieuws

Altijd al eens benieuwd geweest hoe het er bij die opvallende Witte Kerk aan de Hoofdweg in Nieuw Vennep aan toe gaat? Dan heeft de Evangelische Omroep goed nieuws. Het programma 'Zie je zondag!' staat namelijk driemaal stil bij de kerkgemeenschap uit Nieuw-Vennep. 

Voor het tv-programma 'Zie je zondag!' duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? De presentatrice bezoekt elke 3 weken een andere gemeente. In de drie afleveringen die 20 en 27 oktober en 3 november uitgezonden worden, staat de Witte Kerk in Nieuw-Vennep centraal.

De Witte Kerk is een onderdeel van de PKN. "Overal in Nederland komen mensen samen in de kerk om hun geloof in God te delen. Op zondagochtend, maar ook doordeweeks", zegt Marleen. "Ik ga ontdekken wie die mensen zijn en wat hen met elkaar verbindt. Ik ben net moeder geworden en snap nu nog meer hoe we elkaar nodig hebben. Kerken zijn zeker nog relevant; voor veel mensen is de kerk dé plek waar je elkaar ontmoet." 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie