Restaurant La Twickel
Restaurant La Twickel Mandy de Boer

Restaurant La Twickel opent haar deuren!

17 december 2019 om 16:44 Onderwijs Deel je nieuws

Donderdagmiddag. De tafels en stoelen staan klaar. In de keuken wordt hard gewerkt. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Het welkomstteam staat al klaar om alle gasten te ontvangen in het Pop-up restaurant: La Twickel.

Maar, als je goed kijkt bestaan de werknemers uit kinderen van de voltijd-hoogbegaafdheids groepen 5/6, 7 en 8 en bevindt het restaurant zich in de hal van basisschool Twickel in Toolenburg.

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het tot stand komen van dit restaurant via het concept Ondernemend Leren. In een restaurant zijn natuurlijk verschillende functies, dus werden er sollicitatiebrieven geschreven voor de rol van kok, bediening en vormgever. Vervolgens zijn alle kinderen aangenomen binnen een team waar zij voorbereid zijn door specialisten uit de praktijk. Zo heeft de bediening een workshop serveren bij restaurant ‘De Lieveling’ gevolgd, kregen de koks les in snijtechnieken van chef-kok Desley Bloembergen en gingen de vormgevers creatief aan de slag met grafisch ontwerper Silvia Agterhof.

Na deze workshops hebben de kinderen het geleerde in de praktijk gebracht. In groepen hebben zij overlegd over zaken als: het logo, de menukaart, tafelindeling, etiquette, muziek, live-optredens, garderobe, ontvangst, recepten, boodschappen en bardiensten.

Het restaurant werd gevuld met ruim 50 gasten. Door de inzet van alle kinderen liep het gesmeerd en was het een daverend succes!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie