Boekenweek 2018 van 10 t/m 17 maart
Boekenweek 2018 van 10 t/m 17 maart Stichting CPNB

Boekenweek bij Boekhandel Jaspers

6 maart 2018 om 10:02 lokaal Deel je nieuws

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zaterdag 17 maart plaatsvindt is een thema waar ontzettend veel mooie boeken over zijn geschreven; ‘Natuur’. Sjoerd Agterhof van Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp leest graag en veel over dieren, natuuronderzoekers, reisverhalen en dergelijke. Hij vindt het dan ook niet moeilijk om enkele tips te geven rond het thema. ‘Mijn favoriete natuurboek is al jaren Het Maleise eilandenrijk van de Britse ontdekkingsreiziger en natuurvorser Alfred Russell Wallace. Een van de belangrijkste negentiende-eeuwse boeken over natuurlijke historie en een prachtig reisverslag! Door uitgeverij Atlas Contact kort geleden weer opnieuw uitgegeven voor maar € 17,50. Een ander erg mooi boek waar natuur een hoofdrol vervult is Haaienkoorts van Morten A. Strøksnes, over de onbekende en fascinerende Groenlandse haai en vooral over een van de mooiste gebieden op aarde; de Noorse Lofoten’. Sjoerd derde tip is het boek In de wildernis van John Muir. ‘De mooiste teksten van de man achter het natuurbehoud in de Verenigde Staten (1838 -1914). Hij emigreerde als jongetje vanuit Schotland naar de VS, groeide op op een boerderij en raakte verslingerd aan de natuur. En hij kan ook nog eens prachtig schrijven. Een waar genot dit boek!’

Iemand die ook gek is op natuur en daar haar werk van heeft gemaakt is wetenschapsjournalist Nienke Beintema. Op de eerste dag van de Boekenweek, zaterdag 10 maart is ze vanaf 14.00 uur te gast bij Boekhandel Jaspers. Nienke schreef het boek De poolgebieden, in de populaire serie ‘voor in bad, op het toilet of in bad’. Een onderwerp waar ze alles vanaf weet. In 2015 ging ze mee met de Nederlandse poolexpeditie naar Spitsbergen en vorig jaar februari ging Nienke op expeditie met het WNF, op zoek naar sneeuwluipaarden in het Altai-gebergte. Ze vindt het leuk om met u in gesprek te gaan en zal natuurlijk haar boek signeren.

Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk met de titel Gezien de feiten, dat je cadeau krijgt bij ten minste € 12,50 aan boeken. Zaterdag 18 maart kun je met het Boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein in Nederland. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay rond het thema van 2018 met de titel Natuurlijk. Het essay is zolang de voorraad strekt verkrijgbaar voor € 3,50.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie