1e perenbloesem
1e perenbloesem Joep Duindam

65000 fruitbomen in bloei op Landgoed de Olmenhorst

21 maart 2020 om 13:54 Natuur en milieu Deel je nieuws

Door de zachte winter is er dit jaar vroeg bloesem in de boomgaarden van Landgoed de Olmenhorst. Hoewel veel knoppen nog in het muizenoor stadium zijn bloeien de eerste perenbomen voorzichtig. Het muizenoor stadium heet zo vanwege de eerste groene blaadjes die de vorm van een muizenoor hebben.

De verwachting is dat aan het einde van de maand maart alle perenbomen bloeien en de appelbomen uitlopen. 

Het boomgaardteam is deze dagen in opperste paraatheid omdat er veel kans is op nachtvorst. In de boomgaard wordt nauwgezet de temperatuur gemeten en op afstand uitgelezen.

Sommige boomgaarden worden automatisch gesproeid en andere handmatig zodat er een laagje om de knop vriest en hiermee de kerntemperatuur nooit lager kan worden dan nul graden en daardoor niet kapotvriest. Het telen van biologische appels en peren is vakmanschap en zeker geen appeltje eitje.

Lijkt het je leuk om foto's te maken in de bloeiende boomgaard of te wandelen? Je bent van harte welkom, het landgoed is met 65.000 bomen groot genoeg om veilig te verblijven. Vaak kom je bijna niemand tegen behalve een geschrokken haas.

De winkel van de Fruitloods verkoopt alle dagen van de week behalve maandag en dinsdag van 11.00-18.00 uur biologische groenten, aardappels en eieren van buurman Jan Ham, in zuur gelegde groenten, huisgemaakte soepen en appeltaart en koffie to go.

Bloeiende perenbomen
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie