Tekening van de nieuwe parkeergarage op de Binnenweg
Tekening van de nieuwe parkeergarage op de Binnenweg M.Niggebrugge

Gemeente een hagelnieuw raadhuis, inwoners een bovengrondse parkeergarage van 125m breed en 12m in het centrum terug

2 mei 2020 om 09:22 Nieuwbouw Deel je nieuws

De Gemeente Hoofddorp zet een hagelnieuw raadhuis voor zichzelf neer (+/- 50 miljoen euro) en geeft haar inwoners, tegelijkertijd, een enorme bovengrondse parkeergarage van 125m breed en 12 meter hoog, op de Binnenweg (centrum), terug! Op de vraag waarom niet gewoon een parkeergarage onder de gebouwen, centrum-grond is immers duur én vooral spaarzaam, zegt de gemeente daar géén geld voor te hebben.

Nog niet zolang geleden waren de (centrum)bewoners uitgenodigd om, tijdens een gezellige borrel, in gesprek te gaan met de gemeente betreffende de bestemming van het huidige parkeerterrein op de Binnenweg. De gemeente gaf aan volledig open te staan voor suggesties van de inwoners. Niets blijkt minder waar, de gemeente gaat volledig haar eigen weg. De bewoners voelen zich bespeeld, voor de zoveelste keer.

De suggestie van de bewoners waren talrijk. Één daarvan was ondermeer méér woonruimte voor Hoofddorpers (starters), die al jaren op de wachtlijst staan. De Binnenweg biedt ruimte voor een 5-etage flat met minimaal 40 starterwoningen. Ook een 6-tal huizen voor gezinnen was een optie. Er werd niets met de suggesties gedaan. Maar het wordt nog erger. De Nieuweweg, die de stroom naar de enorme parkeergarage moet gaan faciliteren, moet, volgens de gemeente, hierdoor verbreed worden. Dat betekent meerdere rijstroken én STOPLICHTEN! 

Het wordt tijd dat de gemeente terug gefloten wordt en naar haar inwoners gaat luisteren. Zeg NEE tegen de parkeergarage Binnenweg, door BEZWAAR te maken bij de gemeente zelf of een mail te sturen naar neetegendebinnenweg@gmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie