Massaal bezwaar tegen verkeersbesluit Akerdijk en Nieuwemeerdijk

2 juni 2020 om 10:27 Verkeer en vervoer Deel je nieuws

De bewoners van de Akerdijk en de Nieuwemeerdijk (dijkvak tussen Sloterweg en Sloterbrug) hebben massaal bezwaar gemaakt tegen het verkeersbesluit dat de gemeente op 20 april 2020 heeft genomen. Voor zover bekend hebben meer dan 50 bewoners een bezwaar ingediend.

 

Het besluit komt er in het kort op neer dat op het betreffende dijkvak van iets meer dan 1 kilometer de maximumsnelheid wordt verhoogd van 30km naar 50km en dat de chicanes worden weggehaald. Het is een erg druk stukje Ringdijk. De gemiddelde snelheid bedroeg bij de laatste verkeersmeting 49 km/uur. De bewoners hebben veel last het feit dat veel auto’s en motoren er erg hard rijden en ervaren de weg waaraan zij wonen als zeer onveilig.

 

Al jarenlang hebben de bewoners bij de gemeente en de politie vergeefs aandacht gevraagd voor de problematische verkeerssituatie. De bewoners zijn niet tegen verkeersveranderingen op de dijk en vinden de chicanes ook ondingen, maar missen in het besluit concrete maatregelen om de overlast te verminderen en de veiligheid te waarborgen en vinden de toezeggingen van de gemeente hierover veel te vrijblijvend.   

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie