Fietsreparatie in De Ark
Fietsreparatie in De Ark Rien Wattel

Repair Cafés voorzichtig coronaproof open

7 september 2020 om 00:14 Maatschappelijk Deel je nieuws

Na een maandenlange sluiting door COVID-19 gaat als eerste Repair Café Hoofddorp weer open op woensdag 16 september. Er is een protocol gemaakt, dat zowel bezoekers als reparateurs maximale veiligheid garandeert.

Sinds juli krijgen de Repair Cafés wekelijks meermalen de vraag: ‘wanneer gaan jullie weer open, want mijn grasmaaier, schemerlamp of koffieapparaat doet het niet meer’.
Omdat de 1,5 m-regel de basis is, kunnen Repair Cafés niet in elk gebouw meteen een herstart maken. In kerkcentrum De Ark in Hoofddorp kan gebruik gemaakt worden van de hele kerkruimte, waardoor aan alle RIVM-regels voldaan kan worden. Zo moeten klanten buiten wachten, ook op 1,5 m, en mogen ze niet zelfstandig in de binnenruimte rondlopen. De coördinatoren begeleiden hen.  De tafels, waaraan gewerkt wordt, zijn dubbelbreed: zo kunnen bezoekers en reparateurs op 1,5 m van elkaar zitten. Ook kan de reparateur de klant vragen een mondkapje te dragen. Het Repair Café stelt die gratis ter beschikking.

Repair Café De Ark gaat woensdag 16 september om 13.30 uur weer open, de inschrijving begint al iets vroeger. Her Repair Café heeft twee adviezen: ‘Kom niet allemaal tegelijk om 13.30 uur en ten tweede: zie je voor De Ark een rij wachtenden, kom dan later terug.’ De reparateurs spannen zich tot het uiterste in iedereen te helpen. ‘We verwachten na al die maanden een berg reparaties – en we gaan proberen al die defecte apparaten een tweede leven te geven, goed voor het milieu én de portemonnee van de eigenaar!’

Deze woensdag is tegelijk een soort ‘proefdraaien’ voor de andere locaties. Zij komen kijken of dit protocol ook bij hen bruikbaar is. Hopelijk kunnen dan volgende maand ook de Repair Cafés in Lisserbroek, Zwanenburg, Vijfhuizen, Spaarndam en Nieuw-Vennep weer open. Badhoevedorp heeft vanwege de beperkte ruimte al aangegeven op z’n vroegst weer in januari open te gaan.

 

Repair Café Hoofddorp-De Ark vindt plaats op Muiderbos 36. Net als altijd geldt: laatste aanmelding rond 15.30 uur en de kosten zijn een vrijwillige bijdrage, vooral voor nieuw gereedschap.

 

Voor alle informatie en ook opgeven als vrijwilliger-reparateur: www.repaircafehaarlemmermeer.nl of 06 16040860.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie