Vrouwen zijn sexy! Gemeente Haarlemmermeer en Stichting Kikid: innovatieve en effectieve lessen over seksuele identiteit en gender diversi

13 oktober 2020 om 11:58 lokaal Deel je nieuws

 

Op 11 oktober was de Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. 

In een ideale wereld is uit de kast komen niet moeilijk maar zover zijn we nog niet. Veel jongeren vinden het moeilijk en zijn bang voor de reacties uit hun omgeving. Zelf acceptatie is een voorwaarde om op een goede manier uit de kast te komen.

Kikid heeft een missie: jongeren laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn! En dit is exact de reden dat wij, met behulp van de Gemeente Haarlemmermeer, digitaal lesmateriaal hebben ontwikkeld over seksuele identiteit en gender diversiteit, wat we kosteloos gaan aanbieden aan scholen in heel Nederland. Deze vorm is goed bruikbaar, juist nu in deze lastige coronaperiode, voor doeltreffende communicatie en informatieoverdracht. Een mooie en belangrijke investering in een veilig en open klimaat op school!

Aan de hand van een lesbrief kan er op een eigentijdse en effectieve wijze een les worden gegeven. Het lesmateriaal bestaat uit twee afleveringen van Homies. Door het volgen van deze les krijgen de leerlingen hier meer kennis over en zijn ze zich bewuster van hun vooroordelen en gedrag, de wijze waarop ze dit zouden kunnen veranderen en de rol in de groep.

Een docent of bijvoorbeeld de zorgcoördinator kan deze les zelf geven omdat de school naast een instructie bij de afleveringen van de soap ook een lesbrief ontvangt waarin duidelijk wordt aangegeven op welke wijze de les kan worden gegeven. 

Op zondag 11 oktober, Coming Outdag 2020, is de eerste aflevering: “Vrouwen zijn sexy” in première gegaan op het YouTube kanaal van Kikid en op woensdag 14 oktober gaat de tweede aflevering “Wat ben ik nou eigenlijk” online. Kikid gaat in de maand oktober de VO scholen in de Gemeente Haarlemmermeer pro actief benaderen met dit aanbod. Vanuit de samenwerking met de Gemeente is het onze ambitie op al deze scholen hiermee aan de slag te laten gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie