Coronaproof ‘Geheim van Kaj Munk’ van start op vrijdag 6 november

30 oktober 2020 om 12:20 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

HOOFDDORP – Na het succes van voorgaande jaren organiseert het Kaj Munk College in Hoofddorp opnieuw het ‘Geheim van Kaj Munk’. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen zo op een originele manier kennismaken met  het voortgezet onderwijs.

Tijdens een afwisselende toer van 2,5 uur, zoeken leerlingen naar letters om het geheim van de school te ontrafelen. Door de vele escape-room achtige elementen stijgt het adrenaline niveau van de deelnemers tot ongekende hoogte …

Brugklasleerlingen Nikki en Sam deden vorig jaar mee. Toen zaten ze nog in groep 8. Joshua was toen leerlingbegeleider en zat in klas 2. Alle drie kijken ze terug op een superleuke ervaring. Joshua enthousiast: ‘Bij binnenkomst meld je je eerst bij het basecamp, waar je de openingsvideo te zien krijgt met allerlei aanwijzingen. Daarna word je ingedeeld in een groepje en word je begeleid door een brugklasleerling en een docent. Afwisselend volg je een lesje van 15 minuten of bezoek je een locatie. Ondertussen doe je zo goed mogelijk je best om zoveel mogelijk letters te verzamelen om het geheim snel op te kunnen lossen.’Joshua vervolgt: ‘Wat het extra leuk maakt is dat je hele klas eraan meedoet. Een “normale” open dag bezoek je meestal met je ouders. Dat is natuurlijk veel saaier dan met je klasgenoten.’

Nikki: ‘Het doolhof in de gymzaal vond ik het leukst. Het was helemaal donker, we droegen glow-in-the-dark lichtarmbandjes en pas aan het einde vonden we een letter. Die ervaring heeft zeker meegespeeld in het zoeken naar de juiste school.'Sam: ‘Ik vond het leerzaam om uitleg te krijgen over hoe de gebouwen en verdiepingen met al die trappen in elkaar  steken, want als je hier voor het eerst komt, lijkt dat allemaal heel ingewikkeld. Het was voor mij ook interessant om te zien hoe de kluisjes werken, Het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) dat ik volgde, is denk ik de reden waarom ik uiteindelijk voor het KMC heb gekozen.’ Joshua: ‘Ja, het KMC onderscheidt zich met O&O en het Science Technasium van andere scholen in de regio. Daarnaast is er ook veel kunst en muziek op deze school met mooie voorstellingen, zoals het Lentefeest en Mini- Lentefeest.

Sam heeft zich deze keer als begeleider opgegeven. ‘Ik heb zin om het nu van de andere kant mee te maken. Joshua: ‘Ik zou het een goed idee vinden om onze sterrenkoepel aan de toer toe te voegen. Welke school heeft er nou een sterrenkoepel …!

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie