Aandacht voor onze overleden dierbaren
Aandacht voor onze overleden dierbaren De Zalige Zalm /Joannes de Doper Hoofddorp

Een kaarsjezegt: Ik mis je

31 oktober 2020 om 12:38 lokaal Deel je nieuws

Maandag 2 november:  Allerzielen

Een kaarsje zegt: ‘Ik mis je’
Voor wie steek jij een kaarsje op?

Allerzielen, 2 november: we steken een kaarsje op voor alle mensen die niet meer bij ons zijn. We moesten afscheid van ze nemen, ook al wilden we dat niet. Wat hielden we van ze, en wat is het moeilijk dat we ze moeten missen. We willen tijd en gelegenheid om extra aan ze te kunnen denken.

Allerzielen is de dag waarop we kunnen en mogen stilstaan bij onze gestorven dierbaren.  

Wie dat wil is op maandag 2 november van harte welkom in de H. Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg. Tussen ‘s morgens 07.30 uur tot ’s middags 16.30 uur staan de kerkdeuren open.  Natuurlijk om een kaarsje op te steken, want  “Voor wie steek jij een kaarsje op?” is ook dit jaar in de media wil het Allerzielen-thema. Een vurig vlammetje, waarmee we de liefde voor een overledene brandend houden.  Maar misschien wil je alleen maar komen om te bidden. Of zoek je troost en bemoediging in even een gesprekje. Er is de hele dag iemand in de kerk aanwezig, ook voor pastorale ondersteuning.

Door de coronavoorschriften is het vieren van Allerzielen dit jaar ook aangepast. Er zijn vanwege het beperkte aantal mensen dat bij elkaar mag komen in de kerk nu vier korte vieringen gepland, die helaas alleen toegankelijk kunnen zijn voor familieleden van de overledenen.  De vieringen zijn wel te volgen via onze livestream (website, you tube) te volgen. De kaarsjes die voor de overledenen worden aangestoken worden traditiegetrouw na de viering naar buiten gebracht om een plekje te vinden op het kerkhof in de Bijbelse kerktuin. 

Kijk op www.hjoannesdedoper.nl voor de link nar de livestreams op YouTube. 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie