Brian Wilderom belaagd door drie tegenstanders.
Brian Wilderom belaagd door drie tegenstanders. Simone Slot

DSOV verloren, maar handhaving gewonnen!

20 mei 2019 om 09:44 Sport/sport Deel je nieuws

De laatste thuiswedstrijd van dit eerste seizoen in de 1e klasse A stond in het teken van handhaving van het vlaggenschip van DSOV en van het danken van de vrienden van DSOV en alle relaties en sponsoren.

Het weer werkte er in ieder geval aan mee en ook de stemming zat er al vroeg in door de vrolijke, muzikale begeleiding van het feestje van het 5e dat zijn, vorige week, behaalde kampioenschap in gepaste sfeer vierde.

De wedstrijd tegen het reeds veilig gespeelde LSVV begon redelijk gelijk opgaand waarbij het opviel dat de tegenstander wel erg makkelijk onder de druk vandaan voetbalde, in het eerste deel. De passeerbeweging van Boy Kansen op de achterlijn achter zijn standbeen langs gebeurde vlak voor mijn neus en deed denken aan David Neres tegen Real Madrid, in het Bernabeu.

Verder was er tot aan de 35e minuut weinig reëel doelgevaar, totdat LSVV een vrije trap kreeg te nemen op 20 meter van het doel van DSOV. Nadat de ingeschoten bal tot twee keer toe werd geblokt, was de derde poging van aanvoerder Maik den Iseger wel raak, 0-1.

Ook nu bleef de echte reactie waar het thuispubliek op wachtte uit, maar was het vlak voor rust uit het niets ineens toch gelijk.

Brian Wilderom kwam op de rechterflank goed door tot aan de achterlijn en gaf Vince de Kwant de bal bij de eerste paal. Vince plaatse deze bal beheerst binnen en zo was de stand vlak voor rust weer gelijk.

De tweede helft was DSOV beter bij de les en zeker na het inbrengen van Spiros Lomis voor Martijn Nelis ontstond er weer een ouderwets sfeertje, waarbij Spiros met zijn enthousiaste speelstijl de rest leek te motiveren.

Nadat LSVV in de 55e minuut op een 1-2 voorsprong was gekomen na een onoplettendheid achterin werd er meer strijd en energie in de wedstrijd gelegd door DSOV.

Ook Sander Claassen werd gewisseld voor Hernan Noorman om maximale druk op de goal van LSVV  te leggen.

Hierdoor ontstond er wel ruimte voor de tegenstoot maar de restverdediging stond goed, zeker door Danny Rathebe die alle gaatjes met zijn snelheid wist te dichten en Martijn Goedknecht die zoals vanouds heerste in de lucht.

De aanvallen van DSOV bleven komen en de keeper van LSVV had handen en voeten nodig om de ballen te keren, wat erin resulteerde dat Jeroen van Santen het clubhuis op moest klauteren om de weggeschoten ballen terug te halen.

Aan de inzet in de tweede helft lag het niet dat deze wedstrijd verloren werd, zelfs keeper Dennie van der Giezen werd minutenlang in het strafschopgebied van de tegenstander geposteerd om een gelijkspel en rechtstreekse handhaving af te dwingen.

Toen echter de signalen doorkwamen dat zowel NVC als Zeeburgia verloren hadden was het nacompetitespook afgewend en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Jammer van het verlies in de laatste thuiswedstrijd maar alles bij elkaar een meer dan prima resultaat in het eerste jaar eerste klasse.

Proficiat en dank aan de spelers en staf!

Na afloop werd door Bart Jansen in gepaste sfeer en met veel applaus afscheid genomen van de spelers waarvan het op dat moment vast stond dat zij volgend jaar niet meer in het eerste zullen spelen.

Volgende week nog de allerlaatste competitiewedstrijd in Naarden tegen NVC.