Appels plukken op de Olmenhorst
Appels plukken op de Olmenhorst Olmenhorst

Terugblik Zelfpluk Landgoed de Olmenhorst

5 november 2019 om 13:15 Nieuws Deel je nieuws

Op Landgoed de Olmenhorst is de Zelfpluk van appels en peren afgelopen. Nog nooit is er in deze periode zoveel regen gevallen, het landgoed was nat, natter, natst!

Menigeen heeft toch de regen en wind getrotseerd om de net rijpe, knapperige appels of peren te plukken. Het Olmenhorst team wil iedereen bedanken voor hun enthousiaste bezoek en prachtige foto’s op Instagram van heerlijke taarten en families in de boomgaard.

Alle boomgaarden zijn de afgelopen weken leeggeplukt. Want appels aan de bomen laten hangen komt de opbrengst van de oogst volgend jaar niet ten goede.

Deze lekkere appels liggen in de Fruitloods in een mooie fruitvitrine zodat je je voorraad weer kunt komen aanvullen.

Het boomgaardteam gaat zeker niet stilzitten de aankomende tijd. Als het iets droger is, dan worden alle paden tussen de bomen weer gemaaid en straks worden alle bomen gesnoeid. Met de hand en een kennersoog.

Het horecateam verzorgt in de Fruitloods nog een heerlijk kopje koffie, thee, Olmenhorst appeltaart  of een lekkere lunch. Ook zijn er diverse bedrijfsbijeenkomsten in het Boshuis, de Tent en de Fruitloods en worden er allerlei soorten kerstpakketten gemaakt.

Op 16 november organiseert het landgoed een inschrijfdiner Wild en is men al druk in de weer met andere leuke activiteiten voor volgend jaar. Bij interesse kan je meer informatie vinden op de site olmenhorst.nl

De Fruitloods is op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur geopend. Het weekend van 10.00-17.00 uur. Maandag en dinsdag is de Fruitloods tot de Lente gesloten.

Op het landgoed kan je van zonsopgang tot zonsondergang wandelen. Tijdens openingstijden kan je in de Fruitloods een route verkrijgen voor een speurtocht voor kinderen of een wandeling langs soms eeuwenoude maar zeker bijzondere bomen.

 

 

 

 

 

  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie