Leefbaarheid in Halfweg

1 april 2020 om 20:52 Maatschappelijk Deel je nieuws

Zwembaden, sportclubs, winkels & Activiteiten, zijn noodzakelijk voor een goede leefbaarheid in de buurt. Wat is leefbaarheid eigenlijk? Leefbaarheid hangt af van verschillende dingen bijvoorbeeld afstanden tot scholen, supermarkten, enz. De gemiddelde leefbaarheid in Nederland ligt tussen de ruim voldoende & goed.

Leefbaarheid

Leefbaarheid is belangrijk voor de reputatie van een buurt, gemeente, enz. Een onvoldoende is voor de leefbaarheid in Nederland slecht aangezien er buurten boven het gemiddelde liggen, als je buurt onder het gemiddelde ligt dan is het niet aantrekkelijk te wonen dus dan heb je veel leegstaande huizen & geen stadsgevoel. Grote steden zoals Amsterdam scoren goed op leefbaarheid, er is veel te doen, veel is dichtbij, maar de bewoners vinden het vervelend om er te wonen vanwege criminaliteit.

Halfweg

Halfweg heeft het moeilijk gehad als je kijkt naar de leefbaarheidscijfers uit 2008, Halfweg had te maken jongeren die drugs hadden dus er was ook nog wel wat criminaliteit. Door die factoren gingen mensen verhuizen. Dus in Halfweg verdwenen er heel veel dingen zoals het zwembad, supermarkten, enz. Naast Halfweg heb je ook Schiphol nog dus er vliegen vliegtuigen boven het dorp en dat zorgt voor geluidsoverlast, maar dat komt ook door de N200 & het treinverkeer tussen Haarlem & Amsterdam.

Leefbaarheid in Halfweg

Halfweg is in de afgelopen jaren veel vooruit gegaan & heeft in 2018 een ruim voldoende voor leefbaarheid gehaald dus Halfweg is weer terug op het gemiddelde. Ik heb een paar buurtbewoners geïnterviewd en ze vonden Halfweg “een geweldige buurt” het enige dat nog verbeterd kon worden waren de afstand naar de middelbare scholen & de activiteiten. Naar mijn mening is Halfweg een perfect dorp & als het zo door blijft gaan kan niks het meer overtreffen. De meningen van de buurt bewoners waren daar echter verschillend over want sommige vonden dat er nog wel wat meer winkels bij mochten & dat het makkelijker moest zijn voor jongeren om naar de middelbare scholen te gaan. Daarin tegen vond de meerderheid dat alles perfect is, want er is veel te doen en te bezichtigen, er komen meer winkels, want het Outlet Center wordt gebouwd.

Conclusie

Halfweg is een levendig dorp met grote steden direct ernaast, een historisch dorp & een dorp die veel verandering door heeft gemaakt. Halfweg is goed leefbaar, een levendig dorp met net geen stads gevoel. Halfweg is het beste dorp ter wereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie