Margriet in haar praktijk
Margriet in haar praktijk Margriet Smit

Coronatijd vraagt flexibiliteit

15 mei 2020 om 11:32 Onderwijs Deel je nieuws

De coronatijd vraagt flexibiliteit van alle ondernemers, zo ook van Margriet Smit.
Margriet werkt als psychodiagnostisch specialist in het onderwijs en remedial teacher in haar eigen praktijk in Hoofddorp. Wij vroegen haar hoe zij de afgelopen periode heeft beleefd.

Wat merkte jij  in jouw praktijk toen de verspreiding van het coronavirus net in het nieuws kwam?
Ik herinner mij vooral dat ik in die tijd heel snel moest schakelen. Van de één op andere dag konden kinderen niet meer naar mijn praktijk komen. Zelf had ik last van verkoudheidsklachten. Normaal gesproken maak ik me daar niet druk om en werk ik gewoon door, maar nu heb ik direct mijn verantwoordelijkheid genomen en ouders hierover geïnformeerd. Om mij heen zag ik collega's die overschakelden naar online lesgeven. Daar heb ik mij in verdiept en na een week was dit een dienst die ik ook aan de kinderen in mijn praktijk kon aanbieden. Hier is veelvuldig gebruik van gemaakt en zowel de kinderen als ik constateerden dat het een zeer fijne en effectieve manier van begeleiden is. Ik bied het daarom ook nu nog steeds aan. Deze overgang naar online lesgeven vond ik in het begin best ingrijpend en het bracht ook de nodige uitdagingen voor mij met zich mee. Maar ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen en trots op mijn veerkracht om mij snel aan te passen aan de nieuwe situatie.

Bood de crisis ook nieuwe kansen?
Ik was al een halfjaar bezig met het ontwikkelen van een online spellingcursus 'Spel als een detective' voor kinderen uit groep 4 en 5. Dit is in een stroomversnelling geraakt en deze cursus heb ik kunnen lanceren tijdens de eerste weken van de coronacrisis. Scholen, remedial teachers en ouders kunnen door middel van de spellingfilmpjes online begeleiding bieden aan de kinderen.

En nu?
Nu de maatregelen wat versoepelen en het onderwijs weer langzaam opstart maak ik ook weer de overstap naar fysieke begeleiding. Ik heb in mijn praktijk de nodige maatregelen getroffen, zoals de 1,5 meter afstand en plexiglas wanneer dit niet mogelijk is. De kinderen komen inmiddels bijna allemaal weer naar mijn praktijk, maar ook online begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Onderzoeken, zoals een intelligentieonderzoek, kunnen nu ook weer afgenomen worden, daar ben ik heel blij om want dat heb ik gemist de afgelopen periode.

Margriet Smit Leerondersteuning is sinds 5 jaar gevestigd in Hoofddorp. Het motto van de praktijk is "Omdat leren leuk moet zijn!" 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie