(Fietsoversteek Hoodweg bij Groene Carré
(Fietsoversteek Hoodweg bij Groene Carré Thomas van Kuilenburg

Wandelen bij Hoofddorp Noord

13 juni 2020 om 16:41 Natuur en milieu Deel je nieuws

Hoofddorp heeft twee mooie (wandel) gebieden aan de noordzijde van het dorp. De Groene Carré . Voor wandelaars is er echter geen voorziening om veilig van de westzijde naar de oostzijde van de Hoofdweg te komen. Er zijn twee manieren om de Hoofdweg over te steken:
1:
Wachten tot er een (brom)fietser aankomt die niet domweg door rood rijdt, maar bereid is om volgens de regels op het knopje te drukken zodat het fietsersverkeerslicht daarop kan reageren, waardoor de wandelaar veilig kan oversteken.
2:
Op de gok oversteken en aan de andere zijde van de brug op het knopje drukken, want vanaf de brug werkt dit wel…..

Ik heb de gemeente gevraagd om dit aan te passen, maar kreeg als antwoord dat het voor voetgangers niet mogelijk is om daar over te steken vanwege de doorstroming van het overige verkeer en voetgangers nu eenmaal langzamer zijn dan fietsers…..? (die ook vanuit stilstand aan de oversteek moeten beginnen….)

Ik woon in Hoofddorp Noord aan de oostzijde van de Hoofdvaart.
Als ik in de zuidelijke Carré wil wandelen heb ik dus de mogelijkheden zoals hierboven beschreven, plus:

•Met de auto naar het parkeerterreintje aan de zuidkant rijden. (Niet echt milieuvriendelijk)
•Met de fiets daar naartoe, deze dan daar ergens neerzetten en hopen dat als ik terugkom de fiets er nog staat. (geen fietsenrek om de fiets aan te kunnen verankeren aanwezig)
Blijft het feit dat als ik een rondje wil lopen, via de Rijnlanderweg en dan door het dorp weer terug naar de Hoofdweg, ik alsnog via de bovengenoemde (on)mogelijkheden weer op het parkeerterreintje moet zien te komen om de fiets of auto naar huis te nemen.

Zijn er misschien meer mensen die dit een vreemde gang van zaken vinden? 

Met vriendelijke groet, 
Thomas van Kuilenburg
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie