staan klaar voor vertrek naar Den Haag
staan klaar voor vertrek naar Den Haag bert

Demonstratie voor steun van de touringcarsector

17 juni 2020 om 09:39 Nieuws Deel je nieuws

Vandaag  zal de  touringcarbranche  vanuit het hele land  met honderden  bussen naar Den haag afreizen  om te  demonstreren voor haar Levensbehoud!

Ook Doelen Coach Service  een bedrijf wat al  meer dan 95 jaar bestaat en gevestigd is  in Rozenburg  zal van de partij zijn. 

De Touringcarsector  is door de Corona perikelen een van de ergst geraakt secotren . Als eerste bleef begin 2020 inkomend touringcar toerisme weg, erna sloten internationale vakantiebestemmingen de deuren , toen werden alle festivals geannuleerd en kort erna sloten de scholen 

Sindsdien staan alle touringcars stil.  99,9%  van de omzet is verdwenen en dat midden in het hoogseizoen. 

Hierdoor is de touringcarsector een compleet jaar aan omzet kwijt terwijl de kosten doorlopen. Het huidige steunpakket van de staat schiet hierbij te kort voor de zeer kapitaal intensieve touringcarsector 1.

Zoals het er nu voorstaat, gaan hierdoor 200 touringcarbedrijven failliet! Dat is 40% van alle touringcarbedrijven in Nederland! Dat mag niet gebeuren! Om deze reden gaat de sector woensdag actie voeren voor extra steun, net zoals OV en KLM hebben gekregen. Want onze maatschappij kan deze cruciale sector niet missen! Zonder touringcars geen schoolvervoer, voetbalwedstrijden, Formule 1 in Zandvoort, treinstremmingen, schoolreisjes, festivals, etc.

Secundair wil de sector duidelijkheid over de toegestane capaciteit in haar touringcars, zodat het weinige vervoersaanbod dat er momenteel nog is veilig vervoerd kan worden. Daarbij is het voor de touringcarsector onacceptabel dat touringcars anders behandeld worden dan OV bussen en vliegtuigen. Maar met enkel een hogere toegestane buscapaciteit gaat de sector het alsnog financieel niet redden!

Namens de gehele touringcarsector in Nederland
Gesteund door brancheorganisatie BVN

De organisatie van #honkforhope 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie