De cover voor de documentaire
De cover voor de documentaire Sef Hansen is de artiest

Hoofddorpse student maakt eerste documentaire

26 juni 2020 om 09:53 Film Deel je nieuws

Een Hoofddorpse student is vorige maand begonnen aan zijn eerste documentaire; 'Generation 5 - Too Soon To Quit'. Victor Bray kwam samen met zijn documenaire partner Pleun Wijgman de documentaire over een vrouw in Zeist die gelooft dat het 5G netwerk schadelijk is voor de gezondheid. De filmmakers blijven in dit verhaal neutraal, maar laten wel de kant zien die vaak niet vertelt wordt. Het is een belangrijk verhaal dat verteld moet worden, omdat mensen vaak over eenzelfde kam gescheerd worden, wat niet klopt. 

Myrte Amons, de hoofdpersoon van de documentaire, strijd tegen iets wat door haar gezien wordt als puur kwaad (zonder zendmasten in de vik te steken). Ze doet dit om de mensheid te reden, ondanks dat ze door haar medeburgers als gek gezien wordt. 

De documentaire is slechts twintig minuten lang en wordt gemaakt voor de minor CampusDoc op de Hogeschool van Utrecht. Het zal de eerste documentaire zijn voor beide filmmakers, maar er wordt hard aan gewerkt. Er is een crowdfunding opgezet, waar ze geld inzamelen om animatie, kleurbewerking, apparatuur en muziek te kunnen te betalen. 

Wil je doneren zodat die mooie verhaal aan de wereld verteld kan worden? Dat kan op cinecrowd.com 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie