Mediafestival
Mediafestival Het Cultuurgebouw

Mediafestival Junior Editie 2020 komt naar de scholen toe

19 november 2020 om 13:40 Overig Deel je nieuws

Het Cultuurgebouw brengt deze maand een coronaproof festivalprogramma naar basisscholen en middelbare scholen in Haarlemmermeer. Het Mediafestival: A New Reality, met mediakunstwerken, creatieve workshops en een ontwerpwedstrijd. Op 2 november startte als eerste school de Vijfsprong uit Vijfhuizen.

We staan voor uitdagingen als fileproblemen, milieuvervuiling en snelle digitalisering. Dit jaar kwam daar het coronavirus bij en leven we in een 1,5 meter samenleving. Dit vraagt veel van ons allemaal. We voelen dan ook de urgentie om met het Mediafestival te delen, inspireren en te creëren over deze nieuwe realiteit. Dit betekent een bomvol festivalprogramma met media kunstwerken en creatieve workshops.

Het Cultuurgebouw komt naar je toe: Mediafestival op school

In een afwisselend programma van workshops en online expositie neemt Het Cultuurgebouw de leerlingen mee op een inspirerende media-experience. Voor de workshops komen onze gastdocenten in de klas (on- en offline) en gaan hands-on aan de slag met media en techniek. Leerlingen ontwikkelen bijvoorbeeld door middel van een visual (interactieve foto) hun persoonlijk blik op The New Reality / de Nieuwe Realiteit. Ze kiezen een beeld, maken een spotlight met led, stroom geleidende inkt, tape en ontwerpen een ‘switch’ om de visuals aan/uit te schakelen.

Wedstrijd

Alle deelnemende scholen doen mee aan een wedstrijd. Een vakjury kiest van elke workshop een winnaar en met een spectaculaire prijsuitreiking via livestream (uitsluitend te bekijken door deelnemende scholen) eindigt het festival op donderdag 26 november.

Het programma is een samenwerking van de volgende partners in Het Cultuurgebouw: Pier K, Poppodium Duycker, Galerie De Meerse en de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie