team van WorkCity
team van WorkCity PR

Haarlemmermeerse WorkMatch lanceert app om HR-professionals tijd te laten besparen

24 november 2020 om 13:38 Overig Deel je nieuws

WorkCity lanceert  de eerste app die beroepsfuncties op wetenschappelijk basis vergelijkt en zo de beste nieuwe baan voor werknemers kan vinden. WorkMatch is gebaseerd op een uitgebreide database die relevante functies en benodigde vaardigheden, skills en competenties van personen in kaart brengt en die afzet tegen zaken als arbeidsomstandigheden en fysieke vaardigheden van een werknemer. Deze uitgebreide mogelijkheden van WorkMatch stellen HR- en loopbaanprofessionals beter in staat medewerkers te bemiddelen, coachen en begeleiden.

WorkMatch is behalve een database met zo’n 24.000 functies op basis van een theoretische onderbouwing vanuit de beroepenkunde, ook een set handige tools die WorkCity heeft ontwikkeld om loopbaanprofessionals kunnen gebruiken om medewerkers en cliënten beter en makkelijker te helpen bij het maken van de juiste match. “Die matches kunnen worden gevonden binnen maar ook buiten de eigen beroepsgroep zijn”, stelt directeur Jelle Hondema van WorkCity. “WorkMatch is vooral in deze tijd dus bij uitstek nuttig en relevant voor mensen die op zoek moeten naar een andere baan buiten hun eigen doelgroep als daarin geen werk meer te vinden is.”

Tijdsbesparing van 40 procent

WorkMatch geeft loopbaanprofessionals een tijdsbesparing van zo’n 40 procent in hun werkzaamheden, zo blijkt uit ervaring. Ze hoeven immers niet meer zelf allerlei alternatieven uit te pluizen bij het vinden van een match voor cliënten. “Wil je tot effectieve herplaatsing buiten de eigen beroepsgroep komen, dan moet je weten wat je nog meer met je vaardigheden kunt”, zegt Hondema van WorkCity. “En juist die matches brengt WorkMatch op een wetenschappelijk onderbouwde wijze in beeld.”

Mismatches voorkomen

Het laten slagen van de match is een van de belangrijkste doelstellingen van loopbaanprofessionals. In diverse Nederlandse onderzoeken is op basis van een uitgebreide peilingen becijferd dat een mismatch bij bemiddeling al gauw zo’n 45.000 euro kan kosten. “WorkCity wil voorkomen dat mensen op de verkeerde positie komen en daarom is WorkMatch ontwikkeld. Gebruikers van de tool kunnen cliënten vooraf matchen op vaardigheden”, vervolgt Hondema. “Dit kan zijn op een (beroeps)niveau of vaardigheden en skills die iemand bezit en waar de functie om vraagt.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie